Poreč: Mijo Jagatić najbrži hrvatski poštar

Start utrke poštara
Start utrke poštara

Mijo Jagatić iz Zagreba slavio je osmi put za redom na natjecanju poštara u brzom hodanju u Poreču. Brzo hodanje najatraktivnija je disciplina sportskih susreta, a ove godine nastupilo je 40 muškaraca i 12 žena. Osim u hodanju, petstotinjak djelatnika Hrvatskih pošta, smještenih u hotelu Delfin u Zelenoj Laguni, natječu se i u košarci, pikadu, stolnom tenisu, povlačenju konopa, kuglanju, graničaru, nogometu i utrci u vrećama.

Start je bio na Trgu slobode, a poštari su hodali duž lungomarea do hotela Palazzo, Kumičićevom do Trga Marafor te Dekumanusom nazad na Trg slobode prevalivši ukupnu dužinu od 5.400 metara u četiri kruga.

Hodači su na određenim mjestima ubacivali kontrolne listiće, a suci uz stazu budno su pazili da netko od natjecatelja ne "vara" tj. trči, jer pravila brzog hodanja nalažu da peta jedne noge mora uvijek dodirivati tlo.

Natjecanje je podijeljeno u četiri kategorije, muškarci do 40 godina, muškarci od 40 godina i žene. U kategoriji do 40 najbrži je bio Nikola Radić, dok su drugo i treće mjesto zauzeli Mario Duvnjak i Davor Dragosavac.

Ukupni pobjednik Mijo Jagatić, prvi je i u kategoriji iznad 45, a u slobodno vrijeme bavi se trčanjem maratona i brzim hodanjem te je član je atletskog kluba "Žumberak". Drugi je bio Damir Šarić, a treći je na cilj stigao Zoran Grčić. Najbrža žena je bila Miranda Radmila iz Solina koja je peta u ukupnom poretku, a nakon nje u cilj su ušle Draženka Balent i Dina Erceg.

"Bilo je dosta naporno, ali dala sam sve od sebe. Ovo mi je drugi nastup na natjecanju, a u mladosti sam se bavila trčanjem maratona. Prvi sam puta u Poreču i stvarno je lijep gradić", rekla je na cilju Miranda Radmila zaposlenica Splitske pošte. (J. PRODAN; snimio M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter