Poreč: Martin Matošević ostaje na čelu titovaca

Martin Matošević (J. PREKALJ)
Martin Matošević (J. PREKALJ)

Martin Matošević, kontraadmiral u mirovini, ostaje na čelu porečkog Društva "Josip Broz Tito" još jedan mandat, odnosno sljedeće dvije godine, odlučeno je na nedavnoj izbornoj skupštini održanoj u Krculima.

Funkciju predsjednika Društva Matošević obnaša već četrnaest godina. Za potpredsjednicu je izabrana Olga Naglić, za tajnika Šime Perica, a u predsjedništvu su još Milan Bašić, Ljubomir Frleta, Mario Ljubešić, Anđela Kocijančić, Sonja Šimičić, Božo Sardelin, Matilda Halambek, Aldo Šimonović, Vladimir Radolović i Ana Rimanić.

Govoreći o planu rada u sljedeće dvije godine, Naglić je istaknula da će osnovna zadaća Društva i dalje biti čuvanje uspomena na lik i djelo Josipa Broza Tita. Između ostalog, redovito će održavati skupštine, sudjelovati na narodnom zboru za Dan mladosti u Kumrovcu, rekreativno obilježiti dan Društva na Rušnjaku, uključiti se zajedno s Udrugom antifašističkih boraca u predavanja u osnovnim i srednjim školama na temu narodnooslobodilačke borbe i djela druga Tita te organizirati izlete i druženja. Donijeta je i odluka o povećanju članarine s dvije na tri kune. (V. H.)


Podijeli: Facebook Twiter