Poreč: Maloljetnica (17) uzgajala marihuanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Provedenim kriminalističkim istraživanjem porečka policija je utvrdila sumnju da je maloljetnica sa područja Poreča počinila kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Radi zaštite maloljetnika policija nije iznosila detalje prebivališta, no neslužbeno doznajemo da se radi o 17-godišnjakinji.

Porečka policija je temeljem sudskog naloga proteklog petka obavila pretragu obiteljske kuće gdje je pronađen posebno izrađen laboratorij za uzgoj marihuane, odnosno indoor plantažu sa šest zasađenih stabljika indijske konoplje težine oko 460 grama. Pronađene su također još dvije biljke indijske konoplje te oko 28 grama suhe zelene biljne materije za koju je prvim testiranjem utvrđeno da se radi o marihuani.

Provedenim istraživanjem utvrđeno je da je maloljetnica preinačila manju prostoriju u kući, oblijepila ju folijom, postavila umjetnu rasvjetu, grijanje i ventilaciju, a potom je od ožujka uzgajala indijsku konoplju, kako bi proizvela marihuanu za svoje potrebe. Zbog sumnje da je počinila kazneno djelo, odnosno da je neovlašteno proizvodila drogu, protiv maloljetne hrvatske državljanke podnosi se kaznena prijava u redovnom postupku. (M.S.)


Podijeli: Facebook Twiter