Poreč Major: Laboureur i Sude pokorile Peškeru

POREČKE POBJEDNICE - Julia Sude i Chantal Laboureur  M. MIJOŠEK
POREČKE POBJEDNICE - Julia Sude i Chantal Laboureur M. MIJOŠEK

Njemački ženski parovi okupirali su polufinale na Poreč Swatch Majoru, turniru Svjetske serije odbojke na pijesku u Poreču. Čak tri njemačka para izborila su polufinale, tek je jedan kanadski par, Sarah Pavan i Heather Bansley, kvario atmosferu. Na koncu su u finalu Njemice Julia Sude i Chantal Laboureur, višestruke osvajačice europskih i svjetskih medalja u mlađim kategorijama, u dva seta (21:19, 21:18) koja su potrajala 40 minuta svladale kanadsku kombinaciju i prošlogodišnje deveto mjesto u Poreču zamijenile prvim. Kanađanke su pak reprizirale prošlogodišnji doseg, budući da su lani u finalu poražene od brazilske kombinacije Larissa/ Talita u tri seta.

U borbi za treće mjesto, dvoboju njemačkih parova, svjetske viceprvakinje iz 2013. godine Karla Borger i Britta Buthe bile su u tri seta (21:19, 21:23, 15:11) uspješnije od kombinacije Laura Ludvig/ Kira Walkenhorst.

Sutra se igra završnica muških parova. Polufinala su na rasporedu u 11 i 12 sati, susret za 3. mjesto igra se u 14.45 sati, a finale u 16 sati, sve na centralnom stadionu. (R. C.)

 


Podijeli: Facebook Twiter