Poreč Major: A. Brouwer i R. Meeuwsen najbolji

Pobjednici Alexander Brouwer i Robert Meeuwsen (M. MIJOŠEK)
Pobjednici Alexander Brouwer i Robert Meeuwsen (M. MIJOŠEK)

Nizozemci Alexander Brouwer i Robert Meeuwsen pobjednici su Poreč Majora, prve ovogodišnje postaje najprestižnije svjetske serije turnira "Swatch Beach Volleyball Major Series". Aktualni svjetski prvaci iz 2013. godine, kad su slavili na prvenstvu održanom u Staroj Jablonki u Poljskoj, pretvorili su finale na porečkom pijesku u jednosmjernu ulicu kojom su se za samo 39 minuta odvezli do pobjede nad Kanađanima Joshom Binstockom i Samom Schachterom.

Brončane medalje pripale su Talijanima Alexu Ranghieriju i Adrianu Ignaciju Carambuli, koji su u susretu za treće mjesto bili bolji od Nizozemaca Reinder Nummerdora i Christiaana Varenhorsta, jedinog dvojca koji je završni dan u uvali Peškera dočekao sa stopostotnim bodovnim učinkom.

Nakon što su u subotnjem četvrtfinalu odigrali najduži meč cijelog turnira u kojem su nakon 71 minute igre svladali Brazilce Ricarda Santosa i Emanuela Rega, olimpijske pobjednike iz Atene 2004. godine, Binstock i Schachter su nedjeljna uzbuđenja otvorili polufinalnom pobjedom nad Nummerdorom i Varenhorstom i tako upisali peti uzastopni trijumf nakon što su opasno živjeli u prvom dijelu turnira. Naime, Kanađani koji na svjetskoj listi zauzimaju 22. poziciju, a u Poreču su bili 16. nositelji, upisali su dva uvodna poraza u skupini A i vizu za nokaut fazu izvukli pobjedom nad hrvatskim predstavnicima Nikšom Dell'Orcom i Ivanom Đorđevićem, da bi potom nastavili u pobjedničkom ritmu kojeg u finalu, na njihovu žalost, nisu uspjeli zadržati. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter