Poreč: Lopov "počistio" 23 nekad luksuzna apartmana

Nekadašnja recepcija hotela (M. SARDELIN)
Nekadašnja recepcija hotela (M. SARDELIN)

Boutique apart-hotel Empirej na cesti Poreč - Funtana kod naselja Molindrio devastiran je od početka travnja do sada. Hotel je bio zatvoren već nekoliko godina i zjapi prazan.

Izgrađen je 2009., a otvoren je bio tek godinu ili dvije. Po policijskom izvješću materijalna šteta još nije utvrđena, no čini se da će biti velika. Policija intenzivno traga za nepoznatim počiniteljem koji je od 1. travnja do 3. lipnja provalio u 23 apartmana u naselju Molindrio u Poreču. Nakon što je nasilno otvorio vrata apartmana, počinitelj je iz njih otuđio dio namještaja i razne elektroničke uređaje, a dio inventara oštetio. Protiv počinitelja podnosi se kaznena prijava za tešku krađu.

Da je hotel bio laka meta provalnika vidljivo je već s ceste - trava oko njega nije košena godinama, a i već se godinama niti jedan automobil nije zaustavio pored hotela. Dvoja ulazna vrata su obijena, inventar nekadašnje recepcije razbacan i uništen. U prednjem dijelu, gdje se nalazi bazen i vanjski šank, počupano je više prekidača, utičnica, plafonjera i električnih razvodnih kutija. O hotelu očito nitko ne brine.

Na ulaznim vratima ispisano je više telefonskih brojeva na koje nam se nitko nije javljao. Neposredno prije otvaranja apart-hotela 2009. godine vlasnica Sandra Jakovčević je za naš list kazala da se radi o 22 luksuzna apartmana i dva penthousea veličine oko 300 četvornih metara. Rekla je da će gostu na usluzi biti posluga 24 sata, da će ga navečer iznenaditi ružinim laticama na podu od tikovine, svijećama, te da će imati i uslugu masaže i manikure.

Odmah nakon otvorenja pohvalila se izuzetno dobrom posjećenošću i optimistično najavila daljnje poslovanje. No, na vratima smo zatekli napis na kojem je pisalo da je hotel za sezonu 2011. zatvoren. Jakovljević nismo jučer uspjeli kontaktirati. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter