Poreč: Ljubavna klupa na novoj šetnici

Dogradonačelnik Loris Peršurić na ljubavnoj klupi (Foto: Facebook)
Dogradonačelnik Loris Peršurić na ljubavnoj klupi (Foto: Facebook)

Novootvorena Obala 154. brigade Hrvatske vojske u porečkoj uvali Peškera već je i prije službenog otvaranja postala omiljeno šetalište Porečana. Na njoj je postavljena i zanimljivost zbog koje će ubuduće biti još privlačnije – ljubavna klupa. Izrađena je od mozaika i nosi naziv „Love bench“.

Foto point

Ovog su vikenda fotografije Porečana s njom preplavile društvene mreže, jer s te pozicije puca prekrasan pogled na starogradsku jezgru. To je i jedno od mjesta u Poreču gdje se najčešće fotografira zalazak sunca.

Klupu su izradili vrijedni autori porečkog Društva za skrb i promicanje održivog korištenja kulturne baštine - Enis Žužić, Laura Ćurko, Sonja Petrić i akademska kiparica iz Sarajeva Maja Matašin. Zahvala ide i Amiru Kurtoviću na pomoći kod montaže, poručuju iz te udruge na čelu s Deanom Jovičevićem koja je zaslužna za još nekoliko mozaik - klupica po gradu. Ta udruga inače organizira i likovne kolonije izrade mozaika pod nazivom Mosaic City.

Klupa kod škole

- Želja nam je s urbanom opremom od mozaika promovirati grad te i na tome graditi njegovu turističku prepoznatljivost. Grad je uz pomoć te udruge dao napraviti već tri mozaik-klupe, a sljedeću ćemo postaviti kod Srednje škole Mate Balote. Uvjeren sam da će naši sugrađani ali i gosti rado prihvatiti ljubavnu klupu, jer se baš s tog mjesta najljepše vidi povijesna jezgra, zajedno s romantičnim zalazom sunca. Poreč će našim turistima, uvjeren sam, na taj način ostati u najljepšem sjećanju, kaže dogradonačelnik Loris Peršurić. (T. K.)


Podijeli: Facebook Twiter