Poreč: Lista BDSH-a nada se dvama mandatima u vijeću

Ksenija Selimović i Mirzet Hasanagić (V. HABEREITER)
Ksenija Selimović i Mirzet Hasanagić (V. HABEREITER)

Sedamdesetak okupljenih odazvalo se predstavljanju liste za Gradsko vijeće porečkog ogranka Bošnjačke demokratske stranke Hrvatske (BDSH), održanom u subotu navečer u Obrtničkom domu.

Nositelj liste je Mirzet Hasanagić, koji je rekao da očekuje ulazak u vijeće, ali i izrazio nadu da će mu se u tome pridružiti i Ksenija Selimović, druga na listi, odnosno da će dobiti dva mandata. Govoreći o sastavu liste Sead Kotorić, predsjednik porečkog ogranka stranke, rekao je da je prosjek godina kandidata na listi trideset, vodili su računa o podzastupljenom spolu, pa tako žena imaju nešto manje od 40 posto na listi, a što se profesija kandidata tiče, među njima ima radnika, poduzetnika, magistara i drugih profila. Dodao je da na predstojeće izbore idu sa svojom listom. Podržavaju Valtera Flega za župana, za županijsku listu onu IDS-a, HNS-a i Zelenih, a za gradonačelnika Edija Štifanića, s kojim su i do sada dobro surađivali.

Okupljenima su se obratili saborski zastupnik manjina Nedžad Hodžić, predsjednik Bošnjačke nacionalne zajednice Đemal Saračević i Edi Štifanić. Hodžić je rekao da se sada razvija ideja koju je BDSH zadnjih pet godina širio, po načelu jednakosti među ljudima i svim nacijama. Podsjetio je da je njihova stranka na razini Hrvatske izašla s 10 lista te dodao da će ulazak Hasanagića kao predstavnika bošnjačke nacionalne manjine u porečko Gradsko vijeće biti povijesni trenutak. Među okupljenima bili su i predstavnici Grada te srpske kulturne zajednice. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter