Porec: Lažna dojava o bombi u banci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poslovnica Raiffeisen banke kod autobusnog kolodvora u Porecu u ponedjeljak u 8.45 sati uzbunjena je telefonskom dojavom o podmetnutoj bombi, što je na noge dignulo istarsku policiju, prvenstveno operativce iz Odjela protueksplozivne zaštite, a nakon temeljitog pregleda, koji je završen u 10.10 sati, utvrdeno je da je dojava bila lažna.

Na mjesto dogadaja upuceno je više policijskih vozila, kao i pas, radi pronalaska eksploziva. Policija je podrucje oko banke ogradila trakama, a djelatnike udaljila dok nije sve procešljano.

Tijekom ocevida od policije, kao ni Odjela za odnose s javnošcu PU istarske, nismo dobili nikakve informacije o dogadaju. Nakon odlaska policije banka je zatvorena.

Nekoliko ljudi pokušalo je uci, ali je izašla zaštitarka i obavijestila ih, a i nas, da poslovnica nece raditi cijeli dan. No kasnije, oko sat vremena nakon odlaska policije, banka je nastavila s radom.

U poreckoj poslovnici nismo dobili detalje o dogadaju, vec su nas uputili na njihov ured za odnose s javnošcu u Zagrebu, gdje smo od glasnogovornice Stanke Bajo dobili potvrdu da je porecka poslovnica na adresi Karla Huguesa 4 zaprimila anonimnu telefonsku dojavu o podmetnutoj eksplozivnoj napravi.

- Prema predvidenoj proceduri za izvanredne situacije, osoblje i klijenti evakuirani su iz poslovnice te je odmah obaviještena policija. Ocevidom je utvrdeno da u poslovnici nema podmetnute eksplozivne naprave te je rad s klijentima nastavljen nakon 11.30 sati, kazala je Bajo.

Upitali smo jesu li na istarskom podrucju vec imali takvih dojava, na što nam je Bajo odgovorila da proteklih godina nije bilo anonimnih dojava o postavljenim eksplozivnim napravama, vec je jedna lažna dojava zaprimljena prije desetak godina u jednoj od pulskih poslovnica.


Podijeli: Facebook Twiter