Porec - Kostrena 3:1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvu, ujedno i najtežu trecinu svog plana da u tri uzastopne utakmice osvoje svih devet bodova odbojkašice Poreca uspješno su ispunile pobijedivši na svom parketu Kostrenu. No solidan suparnik nije se dao lako slomiti.

Porecanke su se morale namuciti da bi dobile prvi set u koje su nakon pocetnog egala 8:8 igrale u nižoj brzini od potrebne te su dozvolile gošcama da pobjegnu na cak šest poena prednosti (17:11), nakon cega su domace igracice teškom mukom morale hvatati zaostatak.

No, malo pomalo uspjele su Porecanke približiti i u samoj završnici svoj zaostatak 20:22 pretvoriti u vodstvo 23:22. Kostrena se ipak nije dala i stigla prva do set-lopte vodstvom 24:23, ali su u završnici Laura Miloš dobrim napadom, te zajedno s Karmen Brletic i blokom donijele i set-loptu Porecu.

U trecem setu Kostrena je uspjela napraviti presudnu prednost, pobjeci na vodstvo 23:19 i premda su se domace igracice približile na zaostatak od svega 23:24, gošce su ipak uspjele iskoristiti svoju trecu set-loptu.

U cetvrtom Porecanke su stigle do vodstva od cak 24:10, a onda je domaci trener Miodrag Stojakovic na parket poslao i pricuve Markovic, Sumic i Burilo te su gošce uspjele povezati šest poena, ali je najmlada na parketu Burilo ipak napadom završila pricu.

Dvorana SRC-a Veli Jože. Gledatelja 120. Suci: Igor Ruba (Pula) i Dean Poropat (Rovinj).

POREC: Markovic, Pahovic, Zahirovic (L), Novosel, Brletic, L. Miloš, Mostahinic, Burilo, Šaini, K. Miloš, Žužic, Sumic.

KOSTRENA: Mioc, Georgievski, Ticak, Bakarcic, Podnar, Brcic, Lovrinov, Giacon, Cernjeka (L), Dujmic. (Kristijan KLARIC)


Podijeli: Facebook Twiter