Porec: Kosor i Jakovcic potpisali za Kaštijun

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gotovo 40 milijuna eura iznosi vrijednost ugovora za izgradnju županijskog centra za gospodarenje otpadom koji su danas u Porecu potpisali predsjednica Vlade Jadranka Kosor, istarski župan Ivan Jakovcic, ministar zaštite okoliša Branko Bacic, direktor fonda za zaštitu okoliša Zlatko Ivaniš i direktorica tvrtke Kaštijun Vesna Dukic.

Ugovorom je definirano da ce za izgradnju centra 18,9 milijuna eura biti iskorišteno iz bespovratnih fonova EU-a; 6,4 milijuna osigurao je Fond za zaštitu okoliša, dok ce Istarska županija s gradovima i opcinama izdvojiti 13,8 milijuna eura.

Kosor je izjavila da je Kaštijun, uz centre u Primorsko-goranskoj i Šibensko-kninskoj županiji, jedan od tri velika projekta koje je Vlada predložila Europskoj komisiji za financiranje. Rekla je i da ovaj ugovor dokazuje da se zajednickim snagama može puno napraviti, jer, napomenula je, ako svatko gleda svoje interese i radi za sebe - pomaka nema.

Premijerka se osvrnula se i na projekt Brijuni rivijera rekavši da bi se ta tema vec u cetvrtak trebala naci na Vladi, nakon cega je moguce skoro ocekivati i raspisivanje medunarodnog natjecaja za investitora.

"O tom se projektu jako dugo prica i mi cemo ga ostvariti", rekla je Kosor i dodala da je Brijuni rivijera od velike važnosti za razvoj cjelokupnog hrvatskog gospodarstva.

Kosor ce za 10-ak dana ponovno posjetiti Istru kada ce prisustvovati otvorenju dionice Istarskog ipsilona Stancija Peliceti - Pomer.


Podijeli: Facebook Twiter