Poreč: Kažnjeni zbog baklje na stadionu

(Arhiva GI)
(Arhiva GI)

Zbog paljenje pirotehničkih sredstava i propusta u organizaciji nogometne utakmice između NK Jadrana iz Poreča i NK Zadra iz Zadra, porečka policija prijavila je pet osoba u dobi od 32, 50, 41, 56 i 42 i pravnu osobu.

Naime, na nogometnom susretu održanom 22. rujna od 14.30 do 16.30 sati na igralištu u Vukovarskoj ulici u Poreču, 32-godišnji navijač je na istočnoj tribini zapalio pirotehničko sredstvo, čime je počinio prekršaj iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. Utvrđeno je da dvojica redara, 50-godišnjak i 41-godišnjak, nisu utvrdili posjeduje li osoba pirotehnička sredstva, čime su također počinili prekršaj iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Voditelj javnog okupljanja propustio je poduzeti propisane mjere radi osiguravanja reda i mira, čime je počinio prekršaj iz Zakona o javnom okupljanju. Za počinjenje prekršaja iz Zakona o sprječavanju nerada na sportskim natjecanjima terete se i pravna osoba iz Poreča, kao organizator natjecanja, te 42-godišnjak kao odgovorna osoba, s obzirom na to da su propustili poduzeti sve potrebne mjere i radnje da bi spriječili nerede i nasilje na sportskom natjecanju. Protiv pravne osobe i pet hrvatskih državljana podnosi se optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter