Porec kao arapski emirat

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Metalni šatori s ležaljkama za iznajmljivanje, suncobrani, velike vaze s palmama koje je krajem prošlog tjedna jedan ugostiteljski objekt postavio na betonskom molu na gradskom kupalištu ipak ce biti uklonjeni, odlucilo je jucer Vijece za izdavanje koncesijskog odobrenja na pomorskom dobu.

Kako doznajemo iz gradske uprave porecko poduzece L.o.f. podnijelo je zahtjev za izdavanje koncesijskog odobrenja na pomorskom dobru za korištenje pedeset kvadrata betonskog platoa ispred ugostiteljskog objekta kao terase, te za postavljenje cetrdeset ležaljki i cetiri suncobrana, zahtjev kojem je Vijece samo djelomicno udovoljilo.

Naime, prema njihovoj odluci na površini mola zabranjeno je postavljanje ležaljki, vaza i ostalih ljetnih rekvizita, ali se zato ugostiteljskom objektu odobrava korištenje betonskog platoa na kojem moraju osigurati i zadržati prolaz za pješake.

Egzoticne palme, ležaljke i metalne konstrukcije odmah nakon postavljanja izazvale su negodovanje lokalnih kupaca jer su zauzele dobar dio mola i otežale pristup skakaonici i stepenicama za ulaz u vodu. Na istom mjestu djeluje i djecji ljetni kamp, na što su neki gradani upozoravali, ali kako smo doznali od njihova voditelja Jadranka Vrusa palme i ležaljke nisu ometale rad kampa, koji je djelovao kao i obicno.

Tako ce porecki ugostitelj ipak morati ostaviti cistim prerano zauzeti mol, a koliko su zadovoljni ovom odlukom i on i gradani pokazat ce se ovih dana.


Podijeli: Facebook Twiter