Poreč kandidat za domaćina 23. izdanja Porina

Hoće li Žatika ugostiti 23. dodjelu Porina, znat će se uskoro
Hoće li Žatika ugostiti 23. dodjelu Porina, znat će se uskoro

Poreč je istaknuo svoju kandidaturu za domaćina 23. izdanja Porina. Nakon sjajne turističke sezone i rekordne predsezone grad vjeruje da će iduću godinu započeti velikim glazbenim spektaklom. U predstavljanju kandidata organizatori Porina ističu sljedeće: "Poreč je grad s velikom tradicijom organizacije sportskih događanja. Tu su fenomenalna dvorana Žatika i resursi turističkog diva Plave lagune".

No, uz Porečane kandidaturu su istaknuli i Zagreb, Osijek, Opatija i Split, grad domaćin ovogodišnje edicije. "Izvjesno je da će dodjela glazbene nagrade definitivno oživiti proljetnu turističku sezonu, a svakodnevna događanja unaprijediti društveni život u gradu domaćinu. Koji će to grad biti, znat će se uskoro", ističu organizatori glazbene nagrade Porin podsjećajući da je u Splitu na 22. dodjeli Porina u glazbenom spektaklu uživalo gotovo 5.500 gledatelja.

Za sada, kako stvari stoje, Poreč ima sve preduvjete, uostalom simbol je turističke Istre, grad s tradicijom, znanjem i međunarodnim atributima, a sve je to relevantno za hrvatski glazbeni događaj. (E. V.)


Podijeli: Facebook Twiter