Poreč: Just Friends i Jazz in Lap

Trio Just Friends otvorio je 18. sezonu koncerata Jazz in Lap (K. FLEGAR)
Trio Just Friends otvorio je 18. sezonu koncerata Jazz in Lap (K. FLEGAR)

Ugodnu ljetnu večer glazbom su sinoć u lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine skladno upotpunili vrsni glazbenici okupljeni u trio Just Friends. Upravo su oni otvorili osamnaestu sezonu koncerata Jazz in Lap, na kojima su gostovali već u nekoliko navrata. Predstavili su se nekim od najpoznatijih jazz standarda u vlastitim aranžmanima te autorskim kompozicijama s najnovijeg albuma kontrabasista Henryja Radanovića.

Uz Radanovića su svirali riječki drum majstor Tonči Grabušić i virtuozni gitarist Darko Jurković Charlie, koji je okupljene fascinirao specifičnim načinom sviranja po vratu gitare, takozvanim "two hand tapping", i to na dvije gitare istovremeno. Publika je toplim aplauzima popratila njihove izvedbe, samostalne improvizacije te kompozicije u kojima se Jurković sam predstavio, u kojima su pokazali svu svoju bravuru.

U nastupu je dominirao jazz, ali je bilo i elemenata bluesa i latina, koji su također njegov dio. Sve je okrunjeno nadahnutom interpretacijom "The Preachera". 

Bio je to prvi od devet koncerata klasičnog i modernog jazza koji će svake srijede, s početkom u 21 sat, ispuniti Lapidarij. Već idući tjedan, 10. srpnja, svirat će jedan od najboljih gipsy swing gitarista Damir Kukuruzović, baštinik velikog Djanga Reinhardta te ravnopravni sugovornik Angelu Debarru. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter