Poreč: Juniorski i kadetski SP u mačevanju

Reno Marolt, Frederic Pietruszka, Ana Pascu, Edi Štifanić i Nenad Velenik (J. PREKALJ)
Reno Marolt, Frederic Pietruszka, Ana Pascu, Edi Štifanić i Nenad Velenik (J. PREKALJ)

Od 6. do 15. travnja u Poreču će se održavati juniorsko i kadetsko SP u mačevanju na kojem će se natjecati tisuću mladih mačevalaca iz cijelog svijeta, rečena je danas na konferenciji za medije u hotelu Laguna Parentium.

- Zahvaljujući našim porečkim domaćinima, gradskoj Sportskoj zajednici, potpori turističke zajednice, kao i porečkim turističkim gospodarstvenicima, uspjeli smo ovu veliku svjetsku sportsku priredbu mladih dovesti u Poreč. Od 2010. godine ovo će biti već peta velika mačevalačka priredba u Poreču - rekao je tajnik Hrvatskog mačevalačkog saveza Reno Marolt.

- I ovom manifestacijom Poreč se još jednom potvrđuje kao grad sporta i velikih događanja. Upravo ovakvi događaji su potrebni našem gradu, naročito u pred i posezoni - rekao je porečki gradonačelnik Edi Štifanić kojem se na gostoprimstvu zahvalio generalni tajnik svjetske mačevalačke organizacije (FIE) Frederic Pietruszka.

Natjecanja će se odvijati u dvama dvoranskim objektima, glavnina u Žatiki, a dio natjecanja i u Inter-sport centru u Zelenoj laguni. Pojedinačna natjecanja svakoga će dana počinjati u 10, a finala od 17 sati, uvijek u Žatiki. Ekipna natjecanja počinjat će u 9, a finala u 16.30 sati u Žatiki. (K. KLARIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter