Poreč: Jedna osoba ozlijeđena u pucnjavi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedna osoba je ozlijeđena u sukobu i pucnjavi između dvije skupine muškaraca na porečkoj Rivi, kod carinskog gata, danas oko podne. Prema neslužbenim informacijama radi se o albanskim državljanima koji su se sukobili iz za sada nepoznatih razloga, a jedna osoba je ozlijeđena u pucnjavi i to, prema još neprovjerenim informacijama, u nogu.

Sukob se dogodio u podne kada je na porečkoj Rivi bio veliki broj šetača, ponajviše stranih turista, što je uzrokovalo pomutnju a svi koji su se tada zatekli tamo dali su se u bijeg. No, već nakon desetak minuta, kada su policajci došli u većem broju, situacija se normalizirala i svi su nastavili sa svojim poslovima. Šetači su nastavili šetati i biciklisti se voziti po Rivi, a policija je čekala državnog odvjetnika radi očevida. Policija je prema riječima naših sugovornika u stanicu odvela nekoliko osoba na ispitivanje, no službene potvrde još nema.

Cijeli događaj se zbio vrlo brzo i teško je bilo zaključiti što se točno dogodilo i tko je koga napao. Jedan nam je očevidac kazao da je čuo jedan pucanj iako kaže da ih je možda bilo više, ali da nije razaznao je li pucano iz skupine od četiri ili pet ljudi ili je pak napadač još jedna osoba, koja je sama sudjelovala u incidentu.

Ta osoba, koja je bila sama za vrijeme pucnjave, prema riječima očevidaca namjeravala je skočiti u more, no kako su sudionici pucnjave krenuli dalje i svađali se, te se tukli kod restorana Spinnakera, odustala je od skakanja u more.

U Spinnakeru su nam rekli da im se terasa vrlo brzo ispraznila, ali da se kod njih nije ništa događalo. Policija je vrlo brzo reagirala budući da se na carinskom gatu uvijek nalazi netko od djelatnika. Pitali smo nekoliko prolaznika, uglavnom turista, što su vidjeli ili čuli, no nisu imali pojma o čemu pričamo. Malo su ih začudile policijske trake i više policijskih vozila, no osim dva para japanki nije bilo nikakvih drugih tragova na kolniku. (Napisao i snimio Mateo SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter