Poreč: Javni WC u izvlačilištu za plovila

Izvlačilište za plovila na rivi (V. HABEREITER)
Izvlačilište za plovila na rivi (V. HABEREITER)

Javni WC na porečkoj rivi planira se napraviti u sklopu sadašnjeg izvlačilišta za plovila, a razmišlja se da se privatnom investitoru dozvoli sanacija ovog objekta, informacija je koju je dao gradonačelnik Edi Štifanić na nedavnom sastanku s novinarima. S obzirom na to da je prilikom prvog čitanja proračuna za iduću godinu ovo najavio kao jednu od sljedećih investicija planiranu uz sufinanciranje Grada i Turističke zajednice, a za koju Grad planira 400 tisuća kuna, pitali smo gradonačelnika o čemu je riječ. Štifanić je odgovorio da su u proračunu za iduću godinu predviđena određena sredstva za ovu investiciju, ali postoji i druga varijanta.

- Razmišlja se o tome da se privatnom investitoru dozvoli sanacija izvlačilišta, a da on zauzvrat izgradi terasu, nekoliko poslovnih prostora i javni WC. Potrebno je realno procijeniti investiciju i onda donijeti odluku da se investitora temeljem njegova ulaganja na određeni rok oslobodi najma, rekao je gradonačelnik.

Dodao je da su dobili nekoliko privatnih inicijativa da se dozvoli ova investicija te se na takav način ne bi trošila proračunska sredstva, a dobili bi se sadržaji potrebni gradu, što bi, procijenio je, moglo biti riješeno i tijekom predsezone.

Prema projektu, WC obuhvaća 50 kvadrata, a u njemu će se nalaziti i previjalište za bebe. Riječ je o sadržaju koji u turističkim mjesecima itekako nedostaje budući da su jedini javni WC-i oni kraj Okrugle kule, na tržnici i autobusnoj stanici. (V. H.)


Podijeli: Facebook Twiter