Poreč: Incident na sjednici Gradskog vijeća

(Ilustracija/Arhiva)
(Ilustracija/Arhiva)

Prije samog završetka sinoćnje sjednice gradskog vijeća dok su se vijećnici spremali napustiti vijećnicu, došlo je do incidenta kada je iz za sada nepoznatih razloga vijećnik IDS-a Fabrizio Picco navodno uhvatio za vrat oporbenog vijećnika HDZ-a Dražena Prgića. Došlo je do guranja i vikanja, umiješali su se i drugi vijećnici kako bi smirili situaciju. Dražen Prgić nam je u telefonskom razgovoru izjavio da je nakon fizičkog nasrtaja zvao policiju koja je obavila očevid i pokupila izjave svih prisutnih vijećnika. Prgić je nekoliko minuta nakon događaja zatražio liječničku pomoć, rekao nam je da su liječnici utvrdili crvenilo oko vrata. Danas će se najvjerojatnije oglasiti i predsjednik gradskog vijeća Adriano Jakus.

Jučer kasno navečer čuli smo Dražena Prgića koji nam je ispričao da je sve počelo kada se na zadnjoj klupi vijeća pojavio snop primjeraka jednog dokumenta.

- Digao sam se i išao da to vidim, pitao sam da li mogu pogledat o čemu se radi, bio je to dokument vezan za pripreme lokalnih izbora IDS-a. Rekli su mi da mogu uzeti, pogledati i onda vratit. Sjeo sam na svoje mjesto i odjednom iza mene se pojavio vijećnik Fabrizio Picco i prijetio mi: „ Briši to iz telefona“ misleći očito da sam ja taj dokument snimao. Kad sam mu dobacio da smo u vijećnici on me uhvatio za vrat i počeo me gušiti, priča Prgić.

IDS-ov vijećnik Fabrizio Picco nam je pak rekao nešto suprotnu verziju.

- Prgić je sa mog stola uzeo moje osobne dokumente nakon čega sam ga više puta zamolio da ih vrati. Nakon toga je izvadio telefon i snimao je dokumente kazavši da on na to ima pravo. Kad mi je počeo vrijeđati majku, prišao sam mu i nije istina da sam ga počeo daviti, već sam ga "čopio ispod brade". Nakon toga je pozvao policiju. Prgić od svega toga jednostavno želi ostvariti političke rezultate, rekao nam je Picco.

Porečka je policija jučer oko 21 sat zaprimila dojavu o narušavanju javnog reda i mira u prostorijama gradske uprave u Ulici Obala Maršala Tita u Poreču. Policijskim postupanjem utvrđeno je da su se  tijekom održavanja javne sjednice, 31-godišnjak i 40-godišnjak, verbalno sukobili, nakon čega je 31-godišnjak odgurnuo starijeg muškarca. Protiv obojice podnosi se optužni prijedlog poradi počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. (E. V.)


Podijeli: Facebook Twiter