Porec i Labin primili Plavi i Zeleni cvijet

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Lijepo je u petak bilo biti u koži Porecana i Labinjana na završnici Dana hrvatskog turizma kada su se dodjeljivale nagrade za najbolja i najuredenija turisticka odredišta te turisticke djelatnike. Tim više što je najzaslužnijima ove sezone nagradu dodijelila glavom i bradom premijerka Jadranka Kosor.

Porec je, naime, nakon dugogodišnje stanke primio Plavi cvijet, nagradu Hrvatske turisticke zajednice (HTZ) za najuredenije jadransko mjesto iznad 10 tisuca stanovnika, a Labin, prvi put, Zeleni cvijet u kategoriji mjesta do 10 tisuca stanovnika na kontinentu.

Njihovom su se slavlju pridružili najbolji istarski turisticki djelatnici u akciji "Covjek - kljuc uspjeha u turizmu", koju takoder provodi HTZ: Luco Gobo iz Rapca d.d. koji je primio nagradu kao najbolji djelatnik u prodaji i marketingu, Doris Kos iz rabackog hotela Albona Hotel i residence kao najbolja hotelska domacica te Josip Jozic iz carinske ispostave Kaštel, kao najbolji carinik.

Nagradu za najboljeg vozaca primio je Romano Bencic iz pulske autoprijevoznicke tvrtke Brioni, za najboljeg inspektora Gianni Belušic iz Državnog inspektorata pazinske ispostave, a za najboljeg spasioca na plažama i bazenima izabran je Dragan Teofilovic koji radi u Istraturistovom hotelu Sol Aurora.

Što se tice Turistickog cvijeta - kvalitete za Hrvatsku, nagrade koju dodjeljuju Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska radiotelevizija, Istra je ove godine bila manje zastupljena.

Po svoje nagrade otišli su jedino Tullio Fernetich, vlasnik malog obiteljskog i butique-hotela San Rocco iz Brtonigle, koji je cetvrtu godinu za redom nagraden u ovoj akciji kao najbolji mali obiteljski hotel. Zlatni Turisticki cvijet zaslužio je i rovinjski hotel Park u kategoriji hotela s tri zvjezdice.


Podijeli: Facebook Twiter