Poreč: HDZ je autor plakata protiv vladajuće stranke

Treći plakat protiv IDS-a iz pera HDZ-a
Treći plakat protiv IDS-a iz pera HDZ-a

Konačno se zna tko je autor plakata protiv stranke na vlasti u Poreču. Proteklog je vikenda na raznim mjestima po gradu i okolici osvanuo i treći plakat iz iste serije. Na ovom su patentom zatvorena usta, uz natpis „Progovori protiv IDS-a“, a autor je HDZ. Prvi plakat osvanuo je sredinom listopada, nakon incidenta na Gradskom vijeću kada je IDS-ovac Fabrizio Picco fizički nasrnuo na HDZ-ovog vijećnika i predsjednika te stranke u Poreču Dražena Prgića. Na slici je bila ruka koja guši nečiji vrat, a zatim se pojavio plakat na kojem je bilo uže i natpis „Oslobodi se IDS-a“.

Protiv apatije

- Namjerno smo počeli plakate lijepiti anonimno, s agresivnim porukama, jer smo time željeli privući pozornost građana, što nam je i uspjelo. Time želimo poručiti da IDS upropaštava naš grad i potaknuti ljude da izađu na izbore. Ne moraju glasati za HDZ, neka izaberu bilo koju drugu opciju samo da grad napokon počne disati, komentirao je Prgić.

Među Porečanima primijetio je strah od IDS-a. Ne mogu se usprotiviti ili podržati HDZ, jer se boje za svoju egzistenciju, budući da rade kod IDS-ovaca ili njima bliskih osoba, a boje se, među ostalim, i hoće li dijete uspjeti upisati u vrtić.

- IDS vlada partijski, sve je umreženo, a jedina njegova ideologija je novac. Ta stranka funkcionira na bazi klijentelizma i korupcije. Jer kako inače komentirati da ljudi koji imaju pravomoćne presude, poput gradonačelnika ili direktora Usluge i dalje sjede na tim pozicijama, veli čelnik HDZ-a.

Za napad IDS-ovog vijećnika na njega kazao je da je odluka te stranke prema kojoj su Piccu oduzeli sva prava i obaveze kao člana stranke, samo bacanje prašine u oči. Prgić pojašnjava da im je trebalo čak dva mjeseca da bilo što poduzmu, ali to je ništa, jer su u pitanju velike interesne skupine koje će teško maknuti svog čovjeka.

Knjige za osnovce

- Incident na mene bio je povod da krenemo u akciju, a tako ćemo i nastaviti sve do lokalnih izbora u svibnju. Putem plakata i drugih medija i dalje ćemo slati svoje poruke, najavio je Prgić.

Iako na zadnje dvije sjednice vijeća nije bio, dodao je da će ovog četvrtka doći jer su opet dali dva ista amandmana na proračun koji vladajući ne žele prihvatiti već četiri godine za redom – da se povećaju naknade za novorođene i da se osiguraju besplatni udžbenici za osnovce, što, misli HDZ-ovac, Poreč kao jako bogati grad može i mora osigurati. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter