Poreč: Happy pozdrav proljeću


Kad je rasplesanost u pitanju ovih dana nemoguće je mimoići Pharellov glazbeni hit Happy. Zato je i danas popodne velika plesna priredba porečkog Društva Naša djeca, u suradnji s udrugom mladih USB, u sportskoj dvorani Veli Jože počela i završila taktovima te popularne pjesme i zajedničkim plesom svih sudionika. I ne samo to, nego je prva, s koreografijom Latino, nastupila plesna grupa Happy, koja okuplja mlade s posebnim potrebama, a volonterski je vodi Adila Bidžos.

Redale su se potom Lutkice, Kikići, Zvjezdice, Think pink, Zvrkice, USB, ARS, Sunshine, Lollipop, Bambole, Slatkice... Lejla Hasanagić s lirskim solom i u duetu s Mijom Marenić, mali i srednji brejkeri, ukupno gotovo 200 djevojčica, dječaka i djevojaka, polaznika plesnih radionica DND-a i USB-a. Neke su grupe otplesale i po dvije koreografije jer bila je to prilika da sugrađanima, a okupilo se u Velom Joži više stotina gledatelja, pokažu što su pripremile za nastup na otvorenom prvenstvu Hrvatske u plesu, sljedećeg vikenda u Osijeku.

Koreografije i mlade izvođače uspješno su pripremili njihovi voditelji, uz spomenutu Bidžos, to su i Ivana Domazet, Elisabeth Wertheim i Valentin Gašparini. Pohvaliti valja i dvije mlade voditeljice Nensi Brčić i Leonardu Stopić, članice dramske grupe DND-a, kojima je ovo bilo voditeljski debi. (G. P., foto S. LEHMAN)


Podijeli: Facebook Twiter