Poreč: Gradi se stomatološka poliklinika

 Stomatološka klinika (J. PRODAN)
Stomatološka klinika (J. PRODAN)

Kružna građevina gradi se od svibnja ove godine kraj rotora u porečkim Špadićima. Riječ je o stomatološkoj poliklinici koju gradi trgovačko društvo Sano Dent iz Rijeke.

U listopadu 2010. godine Grad je prodao Sano Dentu, čija je glavna djelatnost zdravstvo, zemljište vrijedno pet milijuna kuna, na natječaju na kojem su Riječani bili jedini ponuditelji.

- Završetak građevinskih radova planiran je kraj ove, a otvorenje za travanj sljedeće godine. Zaposlit ćemo 20-ak ljudi iz postojećeg kadra naše riječke Poliklinike Rident, a dijelom i nove radnike s područja Poreča i Istre. Vrijednost investicije je oko 28 milijuna kuna. Novoizgrađeni će centar, osim djelatnosti opće stomatologije, oralne kirurgije, dentalnog laboratorija, radiologije i ortodoncije, pružati usluge smještaja u deset soba te usluge iz djelatnosti opće i fizikalne terapije. Željeli smo se proširiti na područje Istre, a Poreč sa svojom tradicijom u zdravstvenom turizmu nam se učinio idealnom lokacijom, izjavila je članica Uprave Sano Denta i zamjenica ravnatelja Poliklinike Rident Nataša Rubeša.

- Želimo sačuvati poziciju Poreča kao vodeće turističke destinacije u Hrvatskoj pa i razvijati zdravstveni turizam. Kroz tu ćemo djelatnost produžiti turističku sezonu i zaposliti određeni broj ljudi, a to je najveća beneficija potpisivanja ovog ugovora, kazao je porečki gradonačelnik Edi Štifanić prilikom tadašnjeg sklapanja ugovora. (J. PRODAN)


Podijeli: Facebook Twiter