Poreč: Građanska akcija protiv koncerta Thompsona

Transparent na nadvožnjaku kraj osnovne škole
Transparent na nadvožnjaku kraj osnovne škole

Četiri dana prije održavanja koncerta pjevača Marka Perkovića Thompsona u porečkoj dvorani Žatika, istarski je ogranak Građanske akcije na nadvožnjaku kod osnovne škole i zidu preko puta tržnice postavio transparente kojima se protivI održavanju ovog događanja.

Transparenti na kojima piše "Plati porez, šupku" i "31.08. No pasaran" postavljeni su u noćnim satima i vrlo su brzo uklonjeni, ali su na Facebook stranicama aktivisti Građanske akcije prenijeli svoju poruku u kojoj, kako su napisali, "žele naglasiti da reanimacija desničarskih, fašističkih, ksenofobnih i dižem-ruku-u-zrak-da-pokažem-dokle-su-narasli-kukuruzi intencija nije i nikad neće biti dobrodošla u Istri".

Iz Građanske akcije poručuju svima koji će se sada dići na noge i reći da "pljuju na tog časnog domoljuba da njegova tvrtka Moli i radi d.o.o. nije u sustavu PDV-a, iako je sasvim izvjesno da prodajom karata za koncerte prelazi limit za obvezni ulazak u taj sustav. No on se očito ponovno dosjetio kako nastaviti izbjegavati poreze u ovoj državi. Koju tako silno voli", navodi se u priopćenju. Antifašizam, convivenza i multikulturalnost glavne su značajke ovih prostora, zaključuju u priopćenju, te dodaju da je nastup osobe kao što je Thompson, koji nazivno ističe domoljublje iako je odbio nastupati za hrvatske branitelje, pljuska razumnom čovjeku i ne mogu izraziti čuđenje i ogorčenje što je netko za nekoliko škuda prodao obraz grada.

Građanska akcija je grafitom "No pasaran" reagirala na najavu Thompsonova koncerta i prije mjesec dana kada je ove riječi ispisala kraj porečke tržnice. (V. HABEREITER).


Podijeli: Facebook Twiter