Poreč: Grad i Bio Istra pripremaju blagdanski program

Porečki Djed Mraz darivati će 1.400 mališana od tri do deset godina (V. HABEREITER)
Porečki Djed Mraz darivati će 1.400 mališana od tri do deset godina (V. HABEREITER)

Prigodni blagdanski program Porečka bajka i božićni sajam na Trgu slobode i još nekoliko lokacija u gradu ove će se godine odvijati u nešto drugačijem ruhu, uz puno interaktivnih programa u kojima će snage udružiti volonteri iz više udruga, pjevački zborovi, plesne skupine i, što je najvažnije, u ekološki osviještenom duhu, najavili su na konferenciji za novinare predstavnici organizatora, Grada Poreča i udruge Bio Istra.

Program počinje u petak, 13. prosinca, na blagdan sv. Lucije i trajat će sve do Badnjaka, a kulminacija je upravo dolazak Djeda Mraza u utorak, 17. prosinca. Već prvoga dana manifestacije u 10.30 sati na Trgu slobode održat će se uvod u Porečku bajku uz programe dječjih vrtića, otvaranje Poštanskog ureda Djeda Mraza i zajedničko kićenje eko-jelke od dasaka. Lampadine će u večernjim satima upaliti gradonačelnik Edi Štifanić, a rasvjeta će se proširiti i na okolne drvene kućice u kojima će se odvijati božićni sajam.

- Ovogodišnja Porečka bajka ima i edukativnu ulogu. Organizirali smo i interaktivnu igru za osnovce u kojoj će tražiti čarobnu vreću Djeda Mraza kroz cijeli grad i puno zanimljivih događanja.

Imat ćemo i festival Voci allegre, a odlučili smo poduprijeti i lokalne udruge koje imaju svoje programe, rekla je Tihana Mikulčić iz gradskog odjela za društvene djelatnosti. Dodala je da će Grad, odnosno porečki Djed Mraz i ove godine darivati djecu u dobi od tri do deset godina, ukupno 1.400 mališana, paketićima u vrijednosti od 90 kuna. Poklon paketi spremljeni su i za 170 osoba s invaliditetom te za 200 za starih i nemoćnih korisnika Doma.

Vlasta Radoičić, predsjednica Bio Istre, dodala je da će na Trgu slobode njihova udruga imati deset drevnih kućica s autohtonim i ekološkim proizvodima, tradicionalnim delicijama, slasticama i kuhanim vinom te ukrasima i hand made proizvodima. Bit će tu i štandovi na kojima će svoje proizvode izložiti porečke udruge i društva. Za Badnjak će sve zaključiti domjenak za građane uz bakalar, sardele i vino. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter