Porec grad bijelih papira

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pocelo je uobicajeno porecko zimsko mrtvilo sa slikama praznih starogradskih ulica. I praznih izloga trgovina, slasticarnica, filigrana, oštarija… najcešce zastrtih bijelim papirima. Onim obicnim, za zamatanje u butigama, pricvršcenim jedan na drugog selotejpom ili nekom drugom ljepljivom trakom. Za sada ti papiri još uglavnom uredno stoje, ali za mjesec, dva - jer te ce slike potrajati do proljeca - bit ce i kojekako obješenih, otpalih zbog sile teže i zamora ljepila.

No dobro, doista nema nekog ekonomskog smisla držati tijekom zimske praznine otvorene sve trgovine i lokale u središtu grada u kojem se sada i psi broje na prste jedne ruke. Naposljetku, i vlasnici i zaposlenici moraju se i odmoriti, a lokali za novu turisticku sezonu pripremiti. Ipak, i to bi zatvaranje moglo, ako ništa drugo, bolje izgledati. Umjesto otužnih bijelih papira mogle bi se objesiti kakve zanimljive zavjese (nedajbože ništa nalik onim plavim štracama s dvorane na Žatiki) ili panoi s gradskim motivima, snimcima ljetne ponude ili nekim duhovitim likovnim rješenjima.

Ali tko ce se još i time zafrkavati. Možda gradska Turisticka zajednica? Poticanjem vlasnika poslovnih prostora ili nudenjem besplatnih rješenja. Turisticki grad koji drži do sebe trebao bi biti ureden i kad je zatvoren.


Podijeli: Facebook Twiter