Poreč: Gdje parkirati za trajanja Croatia Rallyja

Veliko parkiralište u Poreču okupirali su relijaši (J. PREKALJ)
Veliko parkiralište u Poreču okupirali su relijaši (J. PREKALJ)

Sudionici Croatia Rallyja od danas su potpuno okupirali ulice Poreča. Baza im je veliko parkiralište pokraj tržnice, koje je od ponedjeljka ispražnjeno i otvoreno za relijaše i njihove ekipe.

Za građane su umjesto velikog parkinga otvorena dva alternativna - jedno na Peškeri, na mjestu gdje je u ljetnim mjesecima smješten lunapark, a koje je sada rezervirano za korisnike pretplatničkih kartica za veliko parkiralište.

Drugo parkiralište je na tzv. vrtovima ispod Cantine, gdje je parking otvoren za sve vozače, a ulazi se iz pravca Partizanske ulice. U oba slučaja valja slijediti upute djelatnika jer se radi o zelenim površinama bez oznaka mjesta i smjera.

Neki od građana rekli su nam da već od ponedjeljka parkiraju pokraj bivše Školjke ili u stambenim naseljima. U gradu je sada manje turista pa nema velikih gužvi. Drugi su primijetili da i Zagrebačka ulica bez parkiranih automobila lijepo izgleda i mogla bi čak biti i pješačka zona.

Poseban režim na parkiralištima na snazi je do nedjelje u podne. Osim nabrijanih automobila koji ovih dana prolaze gradom, iznad parkirališta kruži i helikopter, jer se cijela utrka snima za Eurosport. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter