Poreč: Flash mobom obilježeni Dan plesa i Dan grada

Flash mob na porečkom Trgu slobode (J. PREKALJ)
Flash mob na porečkom Trgu slobode (J. PREKALJ)

"We will, we will rock you" zapjevali su danas "queenovci" s razglasa na porečkom Trgu slobode, a naizgled nasumična skupina ljudi počela je plesati. Ubrzo im se priključilo još plesača te je njih stotinjak otplesalo Flash mob i tako obilježilo svjetski Dan plesa i Dan grada Poreča.

Inače, Flash mob je aktivnost u kojoj se u nekoj svakodnevnoj situaciji odvija određeni, u ovom slučaju plesni događaj, a njegovi akteri, iako se čine kao slučajni prolaznici, zapravo su već pripremljeni glumci ili plesači.

Flash mob je održan u sklopu programa "Gradu s ljubavlju" koji su organizirali porečko Društvo Naša djeca i udruga USB, a osim plesa na trgu je održan ex tempore za djecu i radionica breakdancea.

- DND i USB su pozvali sve porečke udruge koje se bave plesom i rekreacijom da s nama na trgu obilježe ova dva datuma. S obzirom na velik odaziv, dobre reakcije publike i veselo druženje svih plesača i rekreativaca, namjeravamo od ovog napraviti jedno tradicionalno okupljanje te da jednom godišnje zajedno nastupimo, rekla je plesačica i koreografkinja Ivana Domazet iz udruge USB. (J. PRODAN)


Podijeli: Facebook Twiter