Poreč: Festival vjenčanja Tijara 2013.

Na ulazu u svadbeno predvorje hotela Palazzo dočeka vas crveni cadillac 
Na ulazu u svadbeno predvorje hotela Palazzo dočeka vas crveni cadillac 

Počevši od velikog tamnocrvenog cadillaca parkiranog ispred ulaza, predvorje hotela Palazzo na rubu porečkog poluotoka ovog je vikenda pretvoreno u veliku svadbenu dvoranu punu "meštara" koji će ispuniti sve želje mladenaca, od ukupne organizacije do kristala na haljini ili bijelih golubova za sreću.

No, parova pred vjenčanjem u prvim je satima nakon otvorenja bilo relativno malo, a prevladavala je raznolika ženska publika.

Organizatori iz modne agencije Tijara prvi su put doveli DJ-a, moderatora koji je povremeno razgovarao s izlagačima i ponudili veći prostor na terasi, sve u skladu s tezom "veća vjenčanja vraćaju se u modu", prema izjavi vlasnice agencije Marijane Dabo Percan.

Ukupno je na sajmu predstavljeno pedesetak izlagača: mogli su se razgledati konfeti, načini posluživanja, nakit, prstenje, šminkanje (iako su se na sajmu šminkale samo manekenke koje nose modne revije), frizure, nokti, vjenčanice, večernje haljine te dobiti informacije o kozmetičkim tretmanima s kisikom, posebnoj rasvjeti, fotografiranju i putovanjima za medeni mjesec.

Uz uvijek popularni Mediteran, smanjio se interes za Karibe, a povećao za Aziju, rekla je Ester iz agencije CFC krstarenja.

Prije medenog mjeseca valja izabrati vjenčanicu od kojih se na sajmu nije moglo pobjeći. Vlasnice i predstavnice modnih salona kažu da se cijena njihovog unajmljivanja kreće od tisuću do više od sedam tisuća kuna, a kratka anketa pokazala je da je najskuplja vjenčanica Pronovias puna Svarowski kristala (sedam i pol tisuća kuna).

U modi su nježna čipka i laganiji materijali poput tafta ili posebne vrste tila, traži se bijela i slične nijanse, dok su tamnije boje tabu, a kupovina vjenčanica gotovo je potpuno izumrla.

Ubrzano su nestajali i kolači ponuđeni na degustaciju: predstavnice slastičarnice Reginex koje su uz ponudu kolača prodavale klasične torte po povoljnijim cijenama kažu da nisu očekivale toliku navalu.

Svaki je slastičarski obrt izložio i popularne torte od ticino smjese, šećerne paste s bademima i marcipanom, a moglo se degustirati catering i kvalitetno vino.

Na našem odlasku pojavila se Ava Karabatić koja će navečer nositi modnu reviju, a unatoč, kako sama kaže, "dvije lijeve noge" i zaplesati na plesnoj radionici koja se odvija u popodnevnim satima. (Napisala i snimila M. DAMJAN)


Podijeli: Facebook Twiter