Poreč: Dvoje šetača palo u more zbog ruševnog zida

Urušeni zid uz obalu na Peškeri
Urušeni zid uz obalu na Peškeri

Pitanje vremena bilo je kada će se dogoditi ono na što su građani i novinari upozoravali - da netko padne u more na urušenom dijelu šetnice uz uvalu Peškera u Poreču, koja već dva mjeseca vapi za obnovom.

I dogodilo se, preksinoć! Dvoje je šetača u večernjim satima ovdje jednostavno napravilo krivi korak i palo u more. Kako su nam jučer potvrdili iz ureda za odnose s javnošću Policijske uprave istarske, u srijedu navečer u 23.30 sati porečka je policija zaprimila dojavu da su 33-godišnjak i 32-godišnjakinja iz Pazina na ovom dijelu šetnice pali u more.

Par se kretao iz pravca centra prema lunaparku i dolaskom na mjesto gdje je dio šetnice oštećen muškarac je izgubio ravnotežu i pao u more. U padu se uhvatio za ženu te i nju povukao za sobom. Na mjesto događaja odmah su stigli i djelatnici Hitne medicinske pomoći i odveli ih u stanicu na pregled, nakon čega su upućeni vlastitim vozilom na pregled u pulsku Opću bolnicu.

O težini ozljeda nema službenih podataka, a pretpostavlja se da su lakše.

Zid je na ovome mjestu nagrižen zubom vremena, popustila je plomba i počeo se urušavati, a valovi su učinili svoje. Djelatnici Usluge postavili su nekoliko stupića s najlonskom trakom oko mjesta oštećenja, ali to je bilo sve. Prije dva je dana netko stupiće bacio u more, pa je dio urušenog zida ostao nezaštićen, što je vjerojatno kumovalo ovoj nesreći. (piše V. HABEREITER, snimila J. PREKALJ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter