Porec - Dubrava 29:28

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Išcupali su rukometaši Poreca na oproštaju od kalendarske godine na domacem terenu vrlo vrijednu pobjedu s kojom ce ipak mirniji provesti zimske praznike i pripremati se za proljetni nastavak sezone.

Za znacajna dva boda Porecani su se u doslovnom smislu rijeci morali boriti s obzirom na nemile scene na samom kraju utakmice. Naime, u zadnjih 30-ak sekundi susreta porecki su rukometaši ušli s vodstvom 29:28 i napadom u rukama, no izgubili su loptu, a u pokušaju kontre Dubrave Milan Ivancev je 15-ak sekundi do kraja grubim prekršajem zaustavio najefikasnijeg igraca utakmice Turcina Mehmeta Cem Gulsuna.

Ostali igraci zagrebackog kluba to nisu mogli bez reakcije istrpjeti, vec su nasrnuli na Ivanceva što je rezultiralo opcim naguravanjem i tucnjavom u kojoj su sudjelovali gotovo svi koji su se u tom trenutku našli na parketu. Neki su udarali, neki smirivali situaciju, a nakon 5-minutnog prekida suci su uz pomoc pribranog nadzornika, Rijecanina Darka Tomovica glavne krivce pronašli u treneru Vladimiru Brcicu i vrataru Nikoli Jablanu s porecke, te Gulsunu i Šimi Zirdumu sa zagrebacke strane kojima su pokazali crvene kartone, kao i Ivancevu zbog prekršaja.

Stoga su 13 sekundi do kraja za domacine na terenu ostali samo Gudic, Milicevic i Galijot uz mladog vratara Tomaica, dok su gosti imali i napad i igraca više u polju, a njihovom napadu još se pridružio i vratar Boškovic. Medutim Zagrepcani su napad za konacno poravnanje izveli na nacin da je desno krilo Matej Vida prestupio u pokušaju šuta i Porec je mogao poceti slaviti vrijednu pobjedu.

Dvorana SRC "Veli Jože". Gledatelja 400. Suci: Darko Cerniar (Rijeka) i Kristijan Grubišic (Sv. Nedelja). Sedmerci: Porec 2 (2), Dubrava 3 (2). Iskljucenja: Porec 2, Dubrava 10 minuta. Crveni kartoni: Ivancev (60) - grub prekršaj; Jablan (60), trener Poreca Brcic (60), Zirdum (60) i Gulsun (60) - sudjelovanje u opcoj tucnjavi.

POREC: Grd (2+0), Jablan (7+1), Tomaic (2), Prelac, Galijot 2 (2), Vujic 5, Perhat, Coric 6, Šimicic, Radošic, Ivancev 5, Gudic 5, Radakovic, Thoss 5, Topic, Milicevic 1.

DUBRAVA
: Totic (17+0), Boškovic 1, Cvitanovic, Cernetic, Zirdum 3, Vinkovic, Prka, Šokicic 3, M. Vida 1, I. Vida, Dumencic 3 (2), Gulsun 9, Horvat 3, Belfiner, Gotovac 1, Vladišic 5.


Podijeli: Facebook Twiter