Poreč: Družili se korisnici centara za inkluziju

U programu je bila i modna revija u kojoj su sudjelovale korisnice centara iz Poreča, Pule, Buja i Labina
U programu je bila i modna revija u kojoj su sudjelovale korisnice centara iz Poreča, Pule, Buja i Labina

Izuzetno veselo i srdačno bilo je jučer u porečkom Centru za inkluziju i podršku u zajednici, gdje su se u povodu predstojećih blagdana družili korisnici centara iz Poreča, Pule, Labina i Buja, njihovi voditelji i članovi obitelji. Ovaj lijep običaj započet prije tri godine odlična je prilika za socijalizaciju, stvaranje i učvršćivanje prijateljstava te punjenje baterija zajedničkom pozitivnom energijom u organizaciji civilnoga društva posvećenoj djeci s teškoćama u razvoju i osobama s intelektualnim teškoćama od 21. godine života nadalje.

Atmosferu je u vedro ukrašenim prostorima za početak gitarom i glasom zagrijao novigradski glazbenik Denis Makin, a u pogođeno složenom repertoaru rock i pop evergreena mu se ubrzo pridružio grlen zbor brojnih prisutnih. Mali program domaćina predstavila je jedna od porečkih korisnika, Flavija. Nekadašnji megahit Srebrnih krila "Nek' živi ljubav" pjevao je zbor Čokolatini, nakon čega su djevojke iz svih centara s puno uzbuđenja prošetale "modnom pistom" predstavljajući svoje pomno izabrane outfite za ovu dugo očekivanu prigodu. Svi su pozdravljeni aplauzima i uzvicima prepunim entuzijazma.

- Super nam je! Sve mi je bilo lijepo, a najljepše to što sam upoznala puno novih prijatelja, rekla nam je Kristina iz Poreča. Potvrdila je to Katarina iz Žbandaja, dodajući da bi se voljeli tako češće susretati. Od nje doznajemo i da su porečki korisnici zajedno s voditeljicama i roditeljima spremili odličnu zakusku s kolačima, francuskom salatom i hladnim tjesteninama.

- U našem centru u Labinu uvijek je lijepo i zanimljivo. Najviše volim kreativne radionice, kad stvaramo ukrase od gline, perlica i drugih materijala. Sad tako radimo božićne čestitke. Svi se mi volimo družiti i veseliti. Zato nam je jako drago kad nas ovako pozovu u goste. Doći ćemo i drugi put, a voljeli bismo i da oni dođu kod nas, ispričao je Dalibor iz Labina.

"Više sam puta bio tu u Poreču, a i u Labinu. S drugim dečkima dođem pomoći kad to treba. Tako smo, primjerice, pomagali farbati prostorije u Poreču i nositi namještaj u Labinu. Osim toga, volontiramo u udruzi Ruka šapi pomažući u radu sa životinjama i uređujemo okoliš. Ovo danas je nešto drugo. To je susretanje prijatelja i zabava. Samo neka nam takvih prilika bude što više", kazao je Alen iz Pule.

Porečki je centar u prostranim prostorijama u Donjim Špadićima smješten od kolovoza 2011., kad ih je od Grada dobio na korištenje bez naknade. Od tada ugošćuje predblagdansko druženje, koje je i ovaj put zaključeno pjesmom i plesom. Ovdje se za korisnike organiziraju edukacijske, socijalizacijske, radno-kreativne i sportske aktivnosti.

Od voditeljica Ivane, Karoline i Marize doznajemo da su se u zadnje vrijeme posvetili izradi božićnih ukrasa i čestitki koje će njihovi sugrađani imati prigodu vidjeti i kupiti na božićnom sajmu na Trgu slobode od ponedjeljka do petka, od 10 do 14 sati. Sva prikupljena sredstva bit će iskorištena za aktivnosti centra. (napisala i snimila K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter