Porec domacin polufinala Davis Cupa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Polufinalni susret svjetske skupine Davis Cupa izmedu Hrvatske i Ceške od 18. do 20. rujna odigrat ce se u Porecu, na zemlji što ce iznova biti postavljena u dvorani Žatika. Poslije prvog (Cile) i drugog kola (SAD), istarsko turisticko središte ugostit ce tako trecu uzastopnu utakmicu izabranika Gorana Prpica nakon što je sve bilo spremno za domacinstvo u - Splitu.

Predsjednik Hrvatskog teniskog saveza Radimir Cacic i splitski gradonacelnik Željko Kerum sve su dogovorili, ali realizaciju je usporila Kerumova zauzetost poslije teške željeznicke nesrece nedaleko od Splita. Zbog toga je od ITF-a zatražen predah preko vikenda. Kad je u HTS stigao ugovor iz Splita, financijske brojke nisu se poklapale s dogovorenim. Uslijedili su pregovori koji nisu donijeli pomak s mrtve tocke, pa je na kraju domacinstvo dobio Porec koji je nudio "samo" 300 tisuca kuna.

No, grad koji se ponosi Eufrazijevom bazilikom bio je sjajan domacin prethodnih dvaju susreta. Pritom je uplatio prilican iznos u kasu HTS-a, pa im je ovo polufinale svojevrsna nagrada, ujedno i spas za HTS poslije propalih pregovora s Gradom Splitom.


Podijeli: Facebook Twiter