Poreč domaćin hrvatske SUP elite


Poreč će tijekom ovoga vikenda biti domaćin trećeg izdanja hrvatske SUP Elite utrke koja okuplja najbolje svjetske stand up paddle surfere. Međunarodno natjecanje u veslanju na dasci, SUPer Surfers Challenge Poreč – Lanterna 2016 jedinstveno je natjecanje na ovim prostorima koje je ušlo u sam vrh europskog veslanja na dasci postavši dio SUP EURO Toura. Ovo elitno europsko natjecanje obuhvaća četrnaest utrka, odabranih između više od sto utrka širom Europe, koje moraju ispunjavati vrlo visoke standarde.

Veliko je to priznanje domaćim organizatorima, ali i otvoreni poziv svjetskoj eliti u SUP-u da se prijavi i pokuša i u Poreču sakupiti bodove za Tour. Tako će gledatelji imati priliku vidjeti trenutno vodećeg na Touru, svjetskog prvaka i najboljeg muškog SUP veslača iz 2014. godine Connora Baxtera. Iako vrlo mlad, tek mu je dvadeset, Baxter već sad ulazi u legendu. Na utrci se očekuju i Michael Booth, pobjednik zadnje utrke svjetskog toura u Australiji i jedan od dvadeset najbolje plasiranih u Euro Touru te Fiona Wylde, pobjednica mnogih svjetskih natjecanja.

Start glavne ELITE utrke u dužini od 13 kilometara predviđen je u subotu u 11 sati s otoka Sveti Nikola. Najbolji pogled bit će s mola na gradskoj rivi u Poreču jer natjecatelji moraju proći sasvim blizu kopna da bi zaobišli bovu i krenuli dalje prema Lanterni. Utrka završava ispred Valamar Cluba Tamaris te će i na cilju kod sportskog centra Valeta gledateljima omogućiti atraktivne prizore.

Osim profesionalne, dobru zabavu i nezaboravne prizore osigurat će i utrka amatera i rekreativaca, koja kreće u 13.30. Nakon toga u planu je natjecanje SUP osmeraca, kao i SUP polo koji je jednako zabavan za gledanje, kao i za igranje. Svi programi su besplatni i otvoreni svima za sudjelovanje.


Podijeli: Facebook Twiter