Poreč: Dogodine aquapark na sedam hektara

Izgled budućeg vodenog parka
Izgled budućeg vodenog parka

Zahuktali su se radovi na lokalitetu Mornarica uz cestu Poreč - Vrsar, od skretanja prema Mugebi do granice s Funtanom. Riječ je o gradilištu vodenog parka Aquacolors čije je otvaranje najavljeno za sljedeću turističku sezonu. Gradnja se odvija na privatnom zemljištu od deset hektara - park se proteže na 7,5 hektara, dok je ostatak ostavljen kao rezerva za moguća proširenja, doznajemo od Jaroslava Kruckya, projekt-menadžera Aquacolorsa iz češke tvrtke Signum, investitora projekta vrijednog oko 25 milijuna eura.

Gradnja aquaparka počela je krajem prošle godine, a u prvoj fazi gradi se parkiralište za oko 600 mjesta. Slijedi gradnja vodenih atrakcija i tehničke zgrade za filtraciju te ulazne zgrade s ugostiteljskim objektima i prodavaonicama.

- Gradimo sasvim unikatno djelo koje će u Europi ponuditi potpuno nove doživljaje za sve uzraste. Već je izgrađeno parkiralište, a za turiste ćemo osigurati i prijevoz iz okolnih resorta. Unutar aquaparka nudit ćemo ležernu zabavu, kao i adrenalinske atrakcije kroz tobogane u dužini većoj od tisuću metara. Ne bih za sada više otkrivao, ali mogu nagovijestiti da se posjetitelji mogu veseliti atrakcijama svjetske kategorije, kaže Krucky koji na terenu nadgleda radove.

Za najmlađe posjetitelje planiraju dječji bazen sa sigurnom zabavom i animacijama, a od ostalih atrakcija ističu i plovidbu koritom lijene rijeke (lazy river) te bazene s umjetnim morskim valovima. Predviđene su i široke zone za odmaranje i sunčanje, restoran, a za funkcioniranje aquparka brinut će 80-ak zaposlenika. Kompleks će imati kapacitet za oko 5.000 posjetitelja dnevno, a bit će u funkciji od travnja do rujna. Koristit će tretiranu, recikliranu vodu kako bi se uštedjelo.

- Ova se regija ljeti suočava s nedostatkom vode. Zato naš aquapark sadrži sistem pročišćavanja i vraćanja više od 95 posto potrošene vode. Za potpunu udobnost naših posjetitelja voda će se grijati preko toplinske pumpe, kaže Krucky. (V. HABEREITER, snimila J. PREKALJ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter