Porec dobio uljaru od milijun eura

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

«Za Dan pobjede otvaramo uljaru koja predstavlja gospodarsku pobjedu za Agrolagunu i Agrokor, jer je rijec o najvecem i najsuvremenijem postrojenju u Hrvatskoj koji nije namijenjen samo preradi maslina s Agrolaguninih plantaža nego i drugih proizvodaca. To je znacajna investicija na Poreštini na kojoj, tragovi kažu, uzgoj maslina traje sedam tisuca godina. I premda je danas puno manje maslina nego u 19. stoljecu, kada je tu bilo 30 milijuna stabala, ulažemo u kvalitetu», rekao je Damir Kuštrak, izvršni predsjednik Agrokora za izvozna tržišta prilikom otvaranja nove uljare u Porecu.

Vrpcu na ulazu u uljaru Kuštrak je prerezao sa županom Ivanom Jakovcicem koji je rekao da se radi o važnom iskoraku u proizvodnji maslinova ulja, jer da Istra želi biti prva u svijetu po kvaliteti.

«Ovo je dokaz i da veliki-mali proizvodaci kao Agrolaguna mogu postati svjetska prica, a opstati možemo samo ako smo najbolji. Agrokor je prepoznao da Istra može proizvesti vrhunske proizvode. I porucujem: živite na antioksidansima, u Agrolaguninim uljima ih je na pretek», rekao je Jakovcic najavljujuci i projekt kulinarskog instituta koji bi objedinio nastojanja hotelskih kuca i istarskih restorana u stvaranju kadrova i tehnologije koja bi bila prepoznatljiv svjetski brand.

Voditeljica Agrolagunine uljare Katja Gašparini provela je uzvanike kroz pogon uljare u koji je investirano milijun eura, u njoj je najsuvremenija Pieralisi oprema, a kapacitet uljare je 60 tisuca kilograma. Ima automatsko cišcenje separatora, što joj omogucuje rad prakticno bez prekida, a citav je proces proizvodnje kompjutoriziran. Gašparini je to i pokazala pokretanjem strojeva u srednjem dijelu pogona.


Podijeli: Facebook Twiter