Poreč: Djelatnicu restorana držao kao robinju

Ulica Otokara Keršovanija u Poreču
Ulica Otokara Keršovanija u Poreču

"Ako može tata, mogu je i ja tuči", komentar je djeteta na pitanje zašto tuče 43-godišnjakinju. Pitanje je postavio jedan susjed djetetu 31-godišnjeg Vjerana Š. iz Poreča koji je u pulskom pritvoru jer je 43-godišnju djelatnicu iz Slavonije držao u Ulici Otokara Keršovanija, u središtu grada, u neprimjerenim uvjetima, zaključanu. Maltretirao ju je psihički i fizički.

Kalvariju koju je prošla 43-godišnja Slavonka je teško opisati, budući da su je susjedi, ne znajući što se s njom događa, nazivali "robom". Naime, na ulici se pojavljivala u modricama, neuglednom izdanju, sva izmorena i izmrcvarena. Susjedi su mislili da je narkomanka. Uslijedio je šok kada je policija prošlog tjedna u ulicu došla s više vozila i uhitila njihovog susjeda.

O Vjeranu Š. i njegovoj obitelji kazali su da su se prošle godine doselili iz Zadra i da su u Pasageu iznajmili lokal i dali mu ime Franšiza. Žena iz Slavonije je od početka bila s njima i radila je sve potrebne poslove u lokalu. Potom je lokal zatvoren. Vjeran Š. je poslovanje premjestio na kat iste zgrade - pokrenuo je posao kuhanja marendi koje je upravo Slavonka raznosila po starom dijelu Poreča.

Policija je u priopćenju navela da je 31-godišnjak priveden "zbog sumnje da je držao djelatnicu u neprimjerenim uvjetima, zaključanu i maltretirao je psihički i fizički". Muškarca sumnjiče za kaznena djela trgovanja ljudima, protupravnog oduzimanja slobode i teške tjelesne ozljede. Kriminalističko istraživanje je pokazalo da je muškarac početkom 2015. godine, u svom ugostiteljskom objektu na porečkom području, zaposlio 43-godišnjakinju koja je bila bez sredstava za život i smještaj. No, za rad u ugostiteljskom objektu žena nije dobivala plaću nego joj je povremeno davao manje količine novca i druge predmete. Osumnjičeni je ženu smjestio u skladišnu prostoriju gdje je spavala u neprimjerenim uvjetima, držao je pod nadzorom njene komunikacijske uređaje i povremeno je zaključavao u navedenu prostoriju, a u slučajevima kada je pogriješila u radu, zlostavljao ju je psihički i fizički, pri čemu ju je teško ozlijedio. Više detalja radi osjetljivosti događaja, policija nije iznosila, kao niti podatke osumnjičenika i oštećenice. (M. SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter