Poreč: "Di si generacijo" u disku Plava

Ovako je bilo 1976. - DJ Lado sentišima puni plesni podij u Plavoj
Ovako je bilo 1976. - DJ Lado sentišima puni plesni podij u Plavoj

Dva uvodna susreta takozvane disko-generacije Porečana održana su unazad četiri godine u sada već (privremeno) zatvorenom porečkom Atelieru i već tada su, prema odazivu okupljenih, prerasli kapacitete tog prostora. Stoga je organizacijski odbor ovog okupljanja brojnih naraštaja Porečana odlučio da ovogodišnji susret pod nazivom "Di si generacijo" predstojeće subote priredi u kultnoj Plavoj.

Riječ je o prvom porečkom disku koji u turističkom naselju Plava laguna već više od pola stoljeća, još od davne 1962., otvorenim drži svoja vrata svima željnima zabave, a svojevremeno je bio najpoznatiji na Jadranskoj obali.

- Ideja vodilja ovog susreta je izvući ljude iz kuća, susresti se i družiti barem te večeri ponovno sa starim prijateljima s kojima smo nekada noći i noći provodili zabavljajući se najčešće upravo u Plavoj, rekao je Ivan Bažon, jedan od organizatora susreta.

Početak subotnjeg susreta, koji je namijenjen generaciji rođenoj do kraja 70-ih godina prošlog stoljeća, već je u 18 sati kada je predviđeno okupljanje na Vialu (ispred robne kuće) gdje će zabava uz glazbu i besplatno kuhano vino potrajati sat i pol.

Nakon toga, oko 19.30 sati, povorka okupljenih pješice, kao nekada, kreće starim i dobro poznatim putovima prema Plavoj koja će svoja vrata otvoriti u 20 sati.

U Plavoj će sve okupljene dočekati besplatno piće dobrodošlice i prigodan suvenir u znak sjećanja na taj događaj, a sponzori su za tu večer omogućili i određenu količinu vina i bakalara.

Za glazbeni dio programa i zabavu koja će potrajati do ranih jutarnjih sati bit će zadužena rovinjska grupa Le Mond te brojni DJ-i koji su unazad pola stoljeća zabavljali sve okupljene u Plavoj: Lado, Edi, Frenky, Rota, Đankarlo, Đani i Sale. Na glazbenom repertoaru bit će, naravno, hitovi od 70-ih do prve polovice 90-ih godina prošlog stoljeća. (K. KLARIĆ)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter