Poreč: Deset umjetnika u gradu mozaika

S prošlogodišnjeg simpozija (J. PREKALJ)
S prošlogodišnjeg simpozija (J. PREKALJ)

Međunarodni simpozij mozaičke umjetnosti Mosaic city/Grad mozaika - Poreč održavat će se od 15. do 30. travnja u dvorištu Zavičajnog muzeja Poreštine. Ciljevi projekta su razvoj i jačanje turističke infrastrukture, razvoj nove i unapređivanje turističke ponude, tradicijske manifestacije i događanja te edukacija.

Tijekom 15 dana deset umjetnika, Slovenac Lozje Adamije, Bugari Andrei Janev i Darina Janeva, Talijanke Silvia Selva i Lisa Battistuta te domaće snage Eugen Varzić, Đanino Božić, Marina Đelalija iz Poreča te Zagrepčani Sergej Mihić i Nenad Matković stvarat će mozaike slobodne tematike koji će ostati Gradu u trajnom vlasništvu.

- Grad Poreč usmjerava svoj marketing ka mozaiku, a Turistička zajednica je odlučila dati jaču potporu projektima koji promoviraju kulturni turizam, pogotovo u pred i postsezoni. Zato smo i odlučili pomaknuti termin simpozija iz svibnja u travanj, rekao je na konferenciji za novinare direktor porečkog TZ-a Nenad Velenik.

Dean Jovičević, glavni organizator, istaknuo je da će se projekt usmjeravati na radionice za djecu i građanstvo te naglasio je da još uvijek čekaju prostor gdje bi se radionice održavale u zimskim mjesecima.

- Drago nam je da smo i ove godine dio ovog projekta i zahvaljujemo organizatorima što su nas prepoznali kao ozbiljnog partnera, u ime glavnog sponzora Špine, rekla je Ivana Vujesinović. Elena Uljančić Vekić, ravnateljica Zavičajnog muzeja Poreštine, pozdravila je projekt te naglasila da je ponosna što ga muzej može ugostiti. (J. PRODAN)


Podijeli: Facebook Twiter