Poreč: Danas start jubilarnog, 40. Croatia Rallyja

Po novu pobjedu - Juraj Šebalj i Toni Klinc
Po novu pobjedu - Juraj Šebalj i Toni Klinc

U Poreču su u završnoj fazi pripreme za najveću i najstariju hrvatsku automobilističku manifestaciju - Croatia Rally, ove godine jubilarni, 40., koji se na području Istre i Kvarnera od 26. do 28. rujna održava u organizaciji Hrvatskog auto i karting saveza.

Deseto ovogodišnje bodovno natjecanje FIA Prvenstva Europe u rallyju okupit će 98 posada iz 17 zemalja Europe, ali i posade iz Južnoafričke Republike i Australije. Rezultati se boduju i za FIA Prvenstvo Srednjoeuropske zone (CEZ), Međunarodno regionalno prvenstvo Hrvatske, Državno prvenstvo Hrvatske, Otvoreno prvenstvo Slovenije, Pokalno prvenstvo AŠ 2005 i Šampionat Republike Srbije.

Već drugi dan na istarskim cestama brojne posade koje su već pristigle u Hrvatsku upoznaju dionice brzinskih ispita što ih u petak i subotu očekuju na sedam različitih lokacija dugih po 15, odnosno dvije po 30 kilometara.

Ukupni itinerar u tri dana dug je 660,29 km od čega 239,72 otpada na brzinske ispite. Svečani start je s porečkog Trga slobode danas u 17.01 sat, a sat kasnije na parkiralištu pored porečke sportske dvorane Žatika starta i prvi BI Poreč duljine 1,7 km na improviziranoj stazi.

Na istu će se stazu "preživjele" posade vratiti neposredno pred ulazak u cilj u subotnje poslijepodne sa startom u 16.30 sati. U petak se voze tri dionice, Boljun (start u 10.19 i 15.33 sata), Učka (10.52 i 16.06) i Brest (12.15 i 17.29), svaka po dva puta. (M. KRPAN)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter