Poreč: Dan grada u znaku palente, doček uz Tonyja

Sergio Pavat, Edi Štifanić i glasnogovornica Grada Poreča Saša Guttman (J. PREKALJ)
Sergio Pavat, Edi Štifanić i glasnogovornica Grada Poreča Saša Guttman (J. PREKALJ)

U središtu proslave Sv. Maura, zaštitnika Poreča, u četvrtak, 21. studenog bit će svečana misa te 12. izdanje Festivala od palente na Trgu slobode, najavili su na konferenciji za novinare gradonačelnik Edi Štifanić i referent za gradske manifestacije Sergio Pavat. Uvertira u proslavu bit će dodjela nagrade "Sveti Mauro" zaslužnom građaninu, ili građanki, koja će se održati dan ranije u 19 sati u Zavičajnom muzeju Poreštine.

- Na Festivalu pod šatorom na Trgu slobode jela od palente pripremat će dva restorana i Udruga ugostitelja Poreč, a jedan će vinar ponuditi vina. U 11 sati nastupaju Baredinesaurusi, a u 16 Koktelsi, rekao je Pavat. U večernjim satima u Starom remontu zabava se nastavlja humanitarnim koncertom koji organizira udruga mladih USB. Domaćin natjecanja u pripremi jela od palente je restoran hotela Palazzo, od 19 sati.

Gradonačelnik je najavio i program dočeka Nove godine na Trgu slobode, a zvijezda večeri bit će Tony Cetinski. Publiku će zabavljati od 23 do jedan sat nakon ponoći, predgrupa će mu biti porečki bend New Folder, a u kasnim noćnim satima nastupit će lokalni DJ-evi.

- To će sigurno biti najbolji doček u Istri, uspjeli smo dobiti jednog od naših najboljih izvođača koji će pružiti vrhunski doživljaj. Proslavu zajednički organiziraju Grad, Turistička zajednica i tvrtke Riviera Adria i Laguna Poreč. Cijena Tonyjevog nastupa u bruto iznosu košta 45.900 eura, a svaka će strana sudjelovati s 25 posto, dakle s oko 88 tisuća kuna, rekao je Štifanić. Doček na trgu su turističke tvrtke uvrstile u svoje aranžmane, a zabava će se na glavnom gradskom trgu odvijati tijekom cijeloga dana. (V. HABEREITER) 


Podijeli: Facebook Twiter