Poreč: Čak 204 zahtjeva za 30 stanova POS-a

Postojeći POS stanovi u Gulićima (Arhiva)
Postojeći POS stanovi u Gulićima (Arhiva)

Čak 204 zahtjeva stigla su na javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju stana iz programa društveno poticane stanogradnje (POS) koji je krajem siječnja objavio Grad Poreč, doznajemo iz gradske uprave.

Povjerenstvo za provedbu programa na čelu s dogradonačelnikom Lorisom Peršurićem i članovima Borisom Bulatovićem, Eugenom Stanissom, Vladimirom Sladonjom, Jadranom Tintorom, Umbertom Cunjcem i Krešimirom Žunićem, uz pročelnika odjela za upravljanje gradskom imovinom Đulijana Petrovića i višeg stručnog suradnika Zorana Deklevu na sjednici su razmotrili zahtjeve.

Podnositelji nepotpunih zahtjeva u roku od pet dana morat će dostaviti potrebne dokumente, nakon čega slijedi bodovanje, kreiranje liste reda prvenstva, te njeno konačno utvrđivanje.

Grad Poreč lani je proveo anketu o zainteresiranosti za POS-ove stanove, nakon čega se krenulo u realizaciju projekta izgradnje šest zgrada sa po pet stanova, ukupno njih trideset u naselju Gulići pokraj već postojećih zgrada s POS-ovim stanovima.

Gradsko vijeće donijelo je odluku o uvjetima, mjerilima i postupku za utvrđivanje reda prvenstva. Pravo na kupnju imaju hrvatski državljani, a dodatni bodovi ostvaruju se ako osoba nema nekretninu ili ako je vlasnik neodogovarajućeg stana ili kuće, na temelju ukupno jedanaest mjerila.

Najveća predviđena cijena POS stana po kvadratnom metru iznosit će 8.400 kuna, a najmanja 6.000 kuna. Stanovi imaju površinu od 44 do 92 kvadratnih metara. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter