Porec - Buzet 35:28

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvorana SRC «Veli Jože». Gledatelja 600. Suci: Dražen Gladovic i Goran Volenik (oba Virovitica).

POREC: Carapina (6+1), Gracic (1), Krevatin, Mataija 11 (2), Galijot 1, Coric, Lovrinovic 10 (1), Turkovic 1, Radošic, Ivancev 2, Gudic 2, Thoss, Rašakovic 1, Prelac, Gruicic 3, Sever 4.

BUZET: Petric (3+1), Stipcevic, Pavletic (1), Jovic, Teo Prodan, Grižancic 3, Gašpar 2, Ljubotina 2, Sirotic, Mavrovic 2, Vrkljan 7 (2), Vozila 3, Silic, Šunjic 7, Zugan, Dragicevic 2.

Sedmerci: Porec 4 (2), Buzet 4 (2). Iskljucenja: Porec 14, Buzet 8 minuta.

Nije bilo rezultatske neizvjesnosti u prvom premijerligaškom derbiju rukometaša «Poreca» i «Buzeta» koji je uvjerljivo pripao «starijem bratu» u najelitnijem razredu hrvatskog rukometa. Porecani su dokazali da su u ovom trenutku kvalitetniji i za rang natjecanja iskusnija momcad od Buzecana koji unatoc «minus sedam» iz «Velog Jože» nisu otišli potpuno nezadovoljni s obzirom na to da im je ova utakmica donekle pokazala gdje su trenutno u premijerligaškim okvirima.

Poveli su doduše buzetski rukometaši preko Dragicevica, no domacini su odmah na pocetku s cetiri uzastopna gola do pete minute postavili stvari na svoje mjesto i više se do kraja utakmice ispod vodstva od minimum tri zgoditka nisu spuštali.

Kod pobjednika valja izdvojiti raspucani dvojac Vedrana Mataiju i Iliju Lovrinovica koju su zajedno postigli dvije trecine golova za momcad iz «Velog Jože», a ne dogada se baš cesto da jedna momcad u utakmici ima dva «dvoznamenkasta» igraca. S druge strane napadacki su im uglavnom odgovarali Davor Šunjic i lani krace vrijeme igrac «Poreca» Ivan Vrkljan.

Rukometaši «Buzeta» i ovom su prigodom imali gromoglasnu podršku svoje organizirane skupine navijaca s tribina što je pojava kakvu porecki klubovi bilo kojeg sporta mogu samo sanjati. Inace su na tribinama gotovo polovicu okupljenih cinili buzetski ljubitelji rukometa, a cijeli dogadaj protekao je u pravom sportskom ozracju.


Podijeli: Facebook Twiter