Poreč: Bugarin pokušao umjesto kuna podvaliti rublje

Ilustracija (M. MIJOŠEK/arhiva)
Ilustracija (M. MIJOŠEK/arhiva)

Porečka policija je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja utvrdila osnovanu sumnju da je 48-godišnji državljanin Bugarske počinio dva kaznena djela prijevare.

Tereti ga se da je 14. srpnja u popodnevnim satima ispred trgovačkog centra u Ulici Mate Vlašića u Poreču ponudio 21-godišnjem državljaninu Austrije da će mu promijeniti eure u kune. Mladić je pristao te je Bugarinu dao nekoliko stotina eura, a 48-godišnjak mu je predao nekoliko novčanica, za koje je mladić isprva pretpostavio da se radi o kunama, no naknadno je utvrđeno da je riječ o bjeloruskim rubljima.

U nastavku istraživanja, policijski službenici utvrdili su da je bugarski državljanin istog dana ispred tog trgovačkog centra oštetio i 21-godišnju državljanku Austrije, kojoj je promijenio nekoliko stotina eura, a umjesto kuna joj je također dao bjeloruske rublje.

Protiv 48-godišnjeg Bugarina bit će podnesena kaznena prijava u redovnom postupku za prvi slučaj prijevare, dok je 21-godišnja državljanka Austrije upoznata da protiv osumnjičenog može podnijeti privatnu tužbu s obzirom je oštećena za iznos za koji se postupak ne pokreće po službenoj dužnosti. (portal GI)


Podijeli: Facebook Twiter