Poreč: Boćarima priređen svečani doček u Velom Joži

Svečani doček za hrvatsku boćarsku reprezentaciju (J. PREKALJ)
Svečani doček za hrvatsku boćarsku reprezentaciju (J. PREKALJ)

Dvadesetak dana nakon što je u Poreču uoči nastupa na svjetskoj boćarskoj smotri u Argentini predstavljena naša najbolja vrsta, danas im je na tom istom mjestu upriličen doček na kojem se okupilo stotinjak istinskih ljubitelja boćanja, prijatelja, roditelja, poznanika.

Svima je cilj bio pozdraviti junake koji su uspjesima u Južnoj Americi pronijeli glas o snazi i veličini hrvatskog boćanja. U argentinskoj Bahia Blanci u konkurenciji 31 reprezentacije osvojeno je zlato u štafetnom izbijanju te dvije bronce, u krugu i brzinskom izbijanju, a u ostalim je disciplinama tako malo nedostajalo da slavlje bude još veće, ako uopće može biti.

Hrvatska nakon osam godina ima svjetsko zlato, vratila je krugove u kolekciju, treća je po uspjehu u Argentini i, što je najvažnije, ima mladu reprezentaciju, najmlađu od svih svjetskih velesila, pa je za očekivati još puno ovakvih dočeka.

- Zahvalio bih svima na ovakvom lijepom dočeku, da uveličate ono što smo napravili. Vrijeme je da se zahvalimo nekim ljudima. Ja osobno svojoj familiji na podršci, klubu Istri Poreč, bivšim i sadašnjim suigračima i, još samo da nadodam, hvala Leu Brniću koji je štafetu odradio vrhunski i koji me vukao do ovog zlata. Stvarno je lijep osjećaj imati ga - rekao je Darijan Živolić.

Zahvalio se i njemu Leo Brnić koji je pored toga osvojio i broncu u brzinskom izbijanju gdje je kao aktualni europski prvak ganjao rekord i zlato, ali, kako je rekao, sitnice su ga udaljile od toga.

Drugu brončanu medalju proslavit će Rakalj. Debitant Goran Percan nakon što je pokorio juniorsku konkurenciju, na dobrom je putu da to učini među seniorima.

- Vjerojatno sam moje Rakljance navikao na zlato kad idem "preko Bare", no to je bilo s juniorima. Bit će dosta i bronca ovoga puta. Jako mi je žao da nisam uspio u paru s Marčeljom osvojiti medalju, jer smo igrali jako dobro, ali smo naletjeli na Slovence i nakon dobre partide ipak nismo uspjeli.

U krugu sam imao dobar ždrijeb, iskoristio sam to i došao do medalje. Sve u svemu, za prvi put među seniorima jako sam zadovoljan - rekao je jučer brončani Istrijan na svjetskoj smotri u krugu, Goran Percan.

Najuspješniji boćarski izbornik dosad, nakon lanjskog debija u Pazinu na europskoj smotri, uspio je dobro posložiti reprezentaciju i pokupiti dio vrhnja i među svjetskom kremom.

- Raduje me ovaj lijep doček, dečki i ja smo ove medalje posvetili svima vama, svim ljubiteljima boćanja. Mislim da će tih medalja biti još ako budemo u ovom sastavu i ako budemo imali podršku kao dosad. Meni je zadovoljstvo raditi s ovim dečkima, opravdali su očekivanja, ponosan sam na njih - rekao je izbornik Milan Celija. (M. PILAT; snimila J. PREKALJ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE.


Podijeli: Facebook Twiter