Porec - Bjelovar 27:22

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na koncu su rukometaši "Poreca" slavili sigurnu pobjedu, 12. ukupno ove sezone, desetu domacu, odnosno devetu u nizu na svom parketu. Medutim, do nova dva boda Porecani su, bez Ivanceva i reprezentativca Mataije u sastavu, došli daleko teže no što to krajnji rezultat govori.

Ušli su nekako mlako u utakmicu, s nedovoljno angažiranosti i žara u igri, djelovali su dosta umorno na parketu. S druge strane, "Bjelovar" se u prvom poluvremenu predstavio upravo kao momcad kakvu su domacini i ocekivali. Tvrdom obranom stvarali su puno problema domacinima, dok su s druge strane koristili sve greške koje su rukometaši "Poreca" u prvom dijelu cinili, pogotovo u napadu.

Posebno su loši domacini bili na pocetku drugog poluvremena kad se "Bjelovar" za tri minute igre s dva gola bivšeg igraca "Umaga" Pribanica i jednim Puljanina Milicevica uspio "odlijepiti" na cetiri razlike (15:11) i to je vodstvo držao sve do 42. minute (19:15), ali tada kao da je za "Porec" pocela nova utakmica.

Porecani su konacno posložili pravu obranu "5-1" s isturenim Radakovicem i u završnoj trecini igre krenuli u veliki preokret ostvarivši u sljedecih 13 minuta seriju od 10:0 za vodstvo od 25:19, u kojoj je sam Radakovic postigao šest golova od kojih cetiri iz sedmerca.

Vratar "Poreca", nakon što su gosti preko Milicevica i Gotala tri minute prije kraja smanjili vodstvo domacina na 25:21, ostvario je dvije kljucne obrane. Obje u vrlo delikatnim trenucima, prvu kad su Porecani na parketu imali cak dva igraca manje zbog gotovo istovremenog iskljucenja Turkovica i Gudica, a drugu kad su imali jednog igraca manje, te time sprijecio da se "Bjelovar" u samoj završnici približi na još manji zaostatak.

Dvorana SRC "Veli Jože". Gledatelja 450. Suci: Tomislav Cindric i Robert Gonzurek (oba Osijek).

POREC: Carapina (5+0), Jablna (1+0), Gracic, Prelac, Galijot 3, Vujic 4, Coric 1, Perhat, Turkovic 6, Begzic 1, Gudic 1, Radakovic 11 (6), Thoss, Radošic, A. Grgic.

BJELOVAR: D. Grgic (7+0), Karabatic (2+0), Jandel, Brdar, Obran, Šimunovic 1, Tojcic, Pecina 1, Gotal 4 (1), Gavranovic, Pribanic 4, Prihic, Dragicevic, ?ikic 6 (3), Merhar 1, Milicevic 5 (3).

Sedmerci: Porec 6 (6), Bjelovar 7 (7).

Iskljucenja: Porec 4, Bjelovar 8 minuta.


Podijeli: Facebook Twiter