Poreč: 24 sata punka, Magazina, housea...

Magazin
Magazin

Jedna od najviše očekivanih ljetnih noći odavno se proširila na više dana, a petak je sa sobom donio puno zabave i posjetitelja, posebice djevojčica koje su ispunile prostor tik do pozornice. Razlog z ato je bio grupa Magazin s pjevačicom Andreom Šušnjarom koji dugo nisu nastupali u Poreču.

Njihov je koncert popraćen brojnim vriskovima i masovnim pjevanjem. U tome ih nije mogla slijediti brojna  publika turista koja nije razumjela tekstove pjesama, no njima su se prije ponoći posvetili drugi bendovi.

Rovinjski Le Monde Band uspio je lagano zanjihati stajaću publiku brojnim hitovima ACDC-a, Jon Bon Jovija i drugih rock velikana, a pjevali su gotovo svi članovi benda te poneki gosti.

Zanimljivo je da je bend Projekt Trnsko, dio otvorenja izložbe u Maloj galeriji, u treću porečku večer uvrstio punk. Nijedan koncert nije mogao početi dok su oni svirali na stepenicama ispred Pučkog učilišta, a publika željna glazbe cupkala je uz hitove The Clash, Ramones i Seks Pistolsa već u devet sati uvečer.

Party je potrajao do četiri ujutro, a iako su posjetitelji s kojima smo razgovarali imali brojne prigovore na lokaciju jer je riva na kojoj su navikli plesati prepuštena ugostiteljima, party je zavladao na Obali Maršala Tita, Narodnom trgu i okolnim barovima koji su tvorili zajednički house podij. (M. DAMJAN, snimila J. PREKALJ)


Podijeli: Facebook Twiter