Poreč: 12 mladih osposobit će se za izradu EU-projekata

Grad će platiti 70 posto školarine (E. VELAN)
Grad će platiti 70 posto školarine (E. VELAN)

Pučko otvoreno učilište u Poreču 19. prosinca krenut će sa stručnim programom osposobljavanja dvanaest mladih Porečana za voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz europskih fondova. Početku će prethoditi natječaj koji je otvoren za sve mlade od 18. do navršene 30. godine života s prebivalištem na području Poreča s obzirom na to da će Grad sufinancirati nastavu u 70-postotnom iznosu.

Cijeli program stoji 6.000 kuna, Grad sudjeluje s 4.200 kuna, a za kandidate s izraženim socijalnim problemima Grad će podmiriti cijeli trošak. Natječaj za dodjelu dotacija otvoren je 27. studenog i trajat će do 11. prosinca.

Upravni odjel za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu je na oglasnoj ploči i na web-stranicama Grada Poreča objavio odredbe natječaja, odnosno kriterije participacije i odabira dvanaest mladih osoba. Tijekom predstavljanja natječaja gradonačelnik Poreča Edi Štifanić je istaknuo da je Grad poznat po pozitivnoj poduzetničkoj klimi.

- Sufinanciranjem ove edukacije Grad će pomoći mladima koji ne pronalaze posao u struci da postanu konkurentniji na tržištu rada. Sredstva iz EU-fondova nam stoje na raspolaganju, a Poreč ih je već i dosad odlično iskoristio, stoga vjerujem da će novim znanjima mladi ostati u Poreču i pomoći nam postati još bolja i kvalitetnija sredina za život, rekao je Štifanić.

Ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Elio Štifanić dodao je da je program izuzetno stručno osmišljen i certificiran od nadležnog ministarstva i da će se provesti kroz 120 sati nastave. Izrada potrebne dokumentacije za natječaj za europske fondove je poprilično težak posao i zahtijeva cijeli niz znanja, mladi će tijekom nastave raditi na konkretnim projektima i time steći praktično  stručno znanje. (E. VELAN)


Podijeli: Facebook Twiter