Porazi Njemacke i Engleske

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U najzanimljivijim prijateljskim utakmicama odigranima u srijedu aktualni svjetski i europski prvak Španjolska svladala je u Malagi Venezuelu s 5:0. Strijelci na stadionu La Rosaleda bili su Andres Iniesta u 37. minuti, David Silva u 40. te Roberto Soldado koji je zabio tri gola - u 50., 53. i 84. minuti. Soldado medutim u 66. minuti nije uspio dati gol iz kaznenog udarca.

Inace, Španjolska ce na predstojecem Europskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj igrati u skupini s Hrvatskom, Irskom i Italijom. Prvi suparnik hrvatske nogometne reprezentacije u skupini C Irska je kao domacin u Dublinu odigrala 1:1 protiv Ceške. Naš drugi suparnik na Euru Italija pretrpjela je poraz na svom terenu u Genovi od SAD-a 0:1. Francuska je u Bremenu svladala Njemacku s 2:1, Nizozemska na Wembleyu Englesku s 3:2, dok je Argentina slavila kod Švicarske s 3:1. Argentina je u Bernu pobijedila Švicarsku s 3:1, a sva tri zgoditka za gaucose zabio je Leo Messi, koji je poentirao u 20., 88. i 90. minuti.

Rumunjska i Urugvaj su u Bukureštu odigrali 1:1, dok je Austrija u Klagenfurtu s 3:1 pobijedila Finsku. Slovacka je u gostima bila bolja od Turske, a Grcka i Belgija su u Ateni remizirali 1:1. Makedonci su poraženi u gostima kod Luksemburga (1:2), dok su Rusi slavili protiv Danaca (2:0). Domacin EP-a Poljska nije blistala protiv Portugala, dvoboj u Poznanu okoncan je bez pobjednika i bez pogodaka.

Nogometaši Crne Gore svladali su u Podgorici Island s 2:1, dok je Ukrajina u gostima pobijedila Izrael s 3:2. Madarska i Bugarska su odigrali 1:1, a bez pobjednika završene su i utakmice u turskoj Antaliji izmedu Kazahstana i Latvije (0:0) te dvoboj Moldavije i Bjelorusije (0:0). Armenija je na Cipru nadigrala Kanadu s 3:1. (Hina)

FIFA istražuje pobjedu Bahraina
FIFA-in poseban odjel istražit ce visoku pobjedu Bahraina 10:0 nad Indonezijom u kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko nogometno prvenstvo 2014.
"S obzirom na neuobicajen rezultat, a u odnosu na prognoze i prijašnje rezultate dvoboja izmedu ove dvije reprezentacije te u interesu ocuvanja povjerenja u nogomet, FIFA-in sigurnosni odjel ce istražiti jucerašnju utakmicu i rezultat", kaže se u priopcenju FIFA-e.
Bahrainu je za prolaz u sljedecu fazu kvalifikacija bila potrebna pobjeda od devet golova razlike u azijskoj skupini E i poraz Katara u Iranu. Katar je prošao bez poraza nakon što je pogotkom u 86. minuti izjednacio na 2:2 protiv Irana i zauzeo drugo mjesto u skupini na štetu Bahraina.
Indonezija, koja je ostala bez izgleda za nastavak kvalifikacija, na teren je izašla s oslabljenom momcadi jer je indonezijski nogometni savez suspendirao vecinu kljucnih igraca zbog sudjelovanja u Indonesian Super Leaguei (ISL).
Prema podacima FIFA-e, dvije reprezentacije su do sada igrale šest puta i svaka je pobijedila dva puta te su dva puta odigrale neriješeno. Bahrain u prijašnjim susretima nikada nije pobijedio s više od dva gola razlike. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter