Poražene rukometašice Umaga

Rukometašice Umaga poražene na svom parketu (J. PREKALJ)
Rukometašice Umaga poražene na svom parketu (J. PREKALJ)

Susret 12. kola Prve lige. Umag – Zamet  23:26 (13:13). Sportska dvorana Stella maris. Gledatelja 150. Suci: Vanja i Vedran Banović (oba Požega).

UMAG: Medved, Žuliček 3, Imamović, Rajić 6, Matošević 3 (2), Vidović 5, Jajčević, Martić, Jerković, Špoljarić 3, Pavić (15), Maras, Gašić 3, Šito.

ZAMET:  Strukar, Paurević, Plahinek 3, Jerčinović 7, Gvoić, Tabar, Milošević 6 (3), Toto 1, Bunić, Bukvić, Šegota (14+1), Mićijević 4, Stakorić 4 (4), Gugić 1.

Sedmerci: Umag 3 (2), Zamet 7 (7). Isključenja: Umag 6 minuta, Zamet 2 minuta. 

Rukometašice Umaga nisu uspjele uzvratiti Riječankama za poraz na startu prvenstva. Igračice Adrijane Prosenjak i danas su bile uspješnije i slavile rezultatom 26:23 u susretu 12. kola Prve lige. Za povoljniji ishod ovog dvoboja izostala je očekivana igra domaćih igračica, koje su iznova igrale "na refule", što je bilo nedovoljno kvalitetno da nadvise do krajnjih granica borbene Zamećanke predvođene Selenom Milošević.

Početak susreta šokirao je domaće rukometašice i njihove malobrojne navijače. Na vodeći gol Umažanki iz druge minute gošće su preko raspoloženih Milošević i Jerčinović startni zaostatak preoblikovale u 6:1 vodstvo. Za to je bilo dovoljno pet minuta igračicama Adrijane Prosenjak što je bio znak da domaći trener Rajić pozove minuta odmora za "prekid" ubojitosti suparnica i dogovor za promjenu u dotadašnjem pristupu "žuto-plavih".

Golovima Rajić, Špoljarić, te dva Žuliček počela se "topiti" prednost gošći koja je na isteku 14. minute iznosila samo dva gola. U sedam posljednjih minuta prve dionice (12:9 domaća je ekipa pogocima Vidović, Matošević i Gašić izborila izjednačenje. Bio je to plod bolje igre u obrani, ali i obola vratarke Pavić (6). Domaće su rukometašice drugu prednost ostvarile u četvrtoj minuti nastavka, povele 14:13.

No gošće brzo uzvraćaju i ponovno "drže" rezultat pod nadzorom, vodstvom od dva gola (17:15) ponajprije zahvaljujući s krilne pozicije preciznoj Josipi Jerčinović. Do sredine drugog poluvremena "crvene" uspijevaju odmaknuti na "plus 4" - 20:16. Bezuspješni su bili svi pokušaji domaćih igračica u napadu, ali i u obrani, tako da u dvije posljednje minute Zamećanke ulaze s vodstvom od četiri gola (25:21) i s igračicom više u polju i pobjednik je bio riješen. (M. GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter